Clujenii de la Endava vor avea colegi la New York

Clujenii de la Endava vor avea colegi la New York

Grupul britanic de software din care face parte compania Endava România Cluj a cumpărat agenția digitală Five, cu sedii în SUA și Croația. 

Endava este reprezentă pe piața din România cu centre de livrare în Cluj-Napoca, Brașov, București, Iași, Timișoara, Târgu-Mureș și Pitești, iar Five are sedii în SUA (Brooklyn, New York) și în Croația. Agenția digitală full-service este profilată pe zona de strategie de produs, design, gândirea și implementarea de experiențe digitale și growth marketing. 

Achiziția aduce în portofoliul Endava clienți aflați cu precădere pe piața din SUA: Rosetta Stone, Bullhorn și Napster. Abordarea Five se bazează pe scăderea costurilor de achiziție pentru parteneri, pentru a livra rezultate cheie vizând creșterea viabilității pe piață a unor produse pe termen lung.

“Five are focus în zonele de strategie de produs și strategii de optimizare. În același timp, recunoașterea lor ca una dintre agențiile de top din New York și faptul că mare parte din echipă se află în centrele din livrare din Croația se potrivesc modelului nostru de business și strategiei Endava de a-și crește prezența în regiunea Adriatica”, a declarat John Cotterell, CEO al Endava.

Endava înregistra o capitalizare bursieră de 4,26 miliarde dolari la Bursa din New York, în 4 martie. Aceasta avea 7.464 de angajați, în 2020, în birourile sale din America de Nord, Europa de Vest, în centrele de livrare din România, Moldova, Bulgaria, Serbia, Macedonia de Nord, Argentina, Uruguay, Venezuela, Columbia.

Comenteaza