Clujenii, în topul coletelor internaționale în pandemie

Clujenii,  în topul coletelor internaționale în pandemie

Județul Cluj s-a situat între primele cinci din țară în privința coletelor trimise în străinătate prin operatorul de curierat DPD.

Acesta a avut o creştere de 36% a cifrei de afaceri în luna mai 2020 faţă de aceeaşi lună a anului trecut, în contextul stării de urgenţă şi al celei de alertă.

Compania face parte din DPD Group, cea mai mare reţea rutieră de livrare a coletelor din Europa, și a înregistrat şi o creştere de 28% pe segmentul livrărilor internaţionale, în condiţiile în care cele mai multe ţări europene erau practic închise.

“Bucureştenii, locuitorii din Baia Mare, Timişoara, Cluj Napoca, Târgu-Mureş, Bacău şi Oneşti au trimis cele mai multe colete internaţionale în această perioadă”, a precizat conducerea compania. În lunile de pandemie, livrările internaţionale ale DPD România au trecut de o jumătate de milion de colete. Doar în luna mai, acestea au marcat o creştere de 23% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Greutatea medie a unui colet a fost de 5 kg, ceea ce înseamnă că DPD România a livrat în Europa colete cu greutate totală de 2.500 de tone în lunile de pandemie.

„Serviciile de curierat şi transporturile reprezintă coloana vertebrală a economiei locale şi internaţionale şi au demonstrat în această perioadă că sunt esenţiale pentru populaţie. DPD România, în calitate de expert în livrări, a avut un rol important în menţinerea relaţiei vitale dintre companii şi consumatori”, a declarat Karla Codrea, director general al companiei.

Comenteaza