Clujenii le vor arăta timișorenilor cum să își alimenteze viitoarele autobuze electrice

Clujenii le vor arăta timișorenilor cum să își alimenteze viitoarele autobuze electrice

Două companii clujene vor realiza studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru construirea rețelei de stații de alimentare cu energie ale autobuzelor electrice care vor fi introduse în circulație la Timișoara.

44 de autobuze ar urma să ajungă în orașul de pe Bega în urma unui contract finanțat din fonduri europene, derulat de Ministerul Dezvoltării, potrivit Transilvania Business. Energy Branching Solutions Dej și Mara Design Cluj-Napoca vor primi 400.000 de lei, plus taxa pe valoarea adăugată, pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic aferent construcției unei rețele de alimentare cu energie electrică a viitoarelor autobuze eco.

Acestea ar urma să fie primite de Primăria Timișoara în urma unui contract cu fonduri europene. Ministerul Dezvoltării, organismul care se ocupă de licitațiile pentru toate orașele României unde ar urma să ajungă astfel de autobuze, a întârziat mult procedura, timp de mai mulți ani

Și licitația pentru care s-a semnat acum contractul, de realizare a documentației pentru stațiile de alimentare, s-a derulat greu. Responsabilitatea acestei componente a aparținut Primăriei Timișoara, iar licitația a fost blocată în octombrie din cauză că ofertele depuse au fost considerate inacceptabile și neconforme.

Pentru asigurarea funcționalității rețelei de alimentare, este prevăzută construirea a 15 stații de încărcare rapidă. Se vor realiza lucrări de racordare pentru 12 posturi de transformare, conform avizelor tehnice de racordare la instalații electrice.

Comenteaza