Clujenii nu sunt prea mulţumiţi de oferta de magazine şi restaurante din "Capitala Transilvaniei"

Clujenii nu sunt prea mulţumiţi de oferta de magazine şi restaurante din
Oradea, Târgu Mureş şi Timişoara se află pe primele trei poziţii în clasamentul oraşelor cu cel mai bun acces la magazine şi restaurante, potrivit unei analize realizate de platforma de imobiliare Storia.ro în colaborare cu agenţia de cercetare D&D Research.

Clasamentul celor mai avantajoase zece orase din punct de vedere al accesului la magazine şi restaurante este completat de Târgu Jiu, Drobeta Turu Severin, Braşov, Bucureşti, Râmnicu Valcea, Cluj-Napoca şi Craiova, în ordinea notelor obţinute. Ultimele poziţii sunt ocupate de Alexandria, Ilfov şi Giurgiu, iar în clasamentul celor mai dezavantajoase zece oraşe din punct de vedere al accesului la restaurante şi magazine se mai află Brăila, Botoşani, Iaşi, Vaslui, Zalău, Buzău, Satu Mare.

În ceea ce priveşte regiunile cu cel mai bun acces la magazine şi restaurante, pe prima poziţie se află Bucureşti (inclusiv Ilfov), urmată de Banat şi Oltenia. Celelalte pozişii sunt ocupate, în ordinea notelor, de Crişana, Transilvania, Maramureş, Muntenia, Dobrogea şi Moldova. 

Cartierele cu cel mai bun acces la magazine şi restaurante

Cele mai avantajoase cartiere sunt Nufărul din Oradea, Cartierul Central din Piteşti, Piaşa Unirii din Bucuresti, iar la polul opus se află Centura din Târgu Jiu, Confecţii din Arad şi Cartierul Semicentral din Giurgiu.

Cele mai avantajoase trei cartiere bucureştene Piaţa Unirii, Vitan Mall şi Nicolae Grigorescu, urmate de Titan, Balta Albă, Basarabia, Vitan, Dristor, Sălăjan şi Aviaţei. Pe de altă parte, cele mai dezavantajoase trei cartiere bucurestene sunt Ferentari, Antiaeriană si Baicului.

Pentru orasul Braşov, cartierele desemnate de locuitorii lor ca fiind cele mai avantajoase din punct de vedere al accesului la magazine si restaurante sunt Centrul Istoric, Astra, Centrul Civic, Gării şi Tractorul.

În Cluj-Napoca, cele mai avantajoase cartiere sunt Centru, Mănăştur, Între Lacuri, Mărăşti şi Gheorgheni.

Oradenii au votat Nufărul, Rogerius, Centru Civic, Decebal şi Iosia-Nord, iar locuitorii Sibiului au ales Central, Hipodrom 3, Cedonia, Orasul de Jos si Mihai Viteazul.

Pentru locuitorii Iaşiului, cartiere aflate printre primele cinci sunt Tudor Vladimirescu, Centru Civic, Podu Ros, Alexandru cel Bun si Gara.

În Timisoara, cele mai avantajoase cartiere sunt Steaua si Circumvalatiunii, urmate de Complex Studentesc, Sagului si Lipovei.

 

Comenteaza