Clujul are 12 șantiere active de investiții medicale

Clujul are 12 șantiere active de investiții medicale

Planurile de investiții în sectorul medical la nivel național se ridică la 2,2 miliarde de lei, 12 dintre cele 167 de proiecte fiind programate în județul Cluj.

“Domeniul medical din România este în aceste vremuri pus la încercare de epidemia cu coronavirus care a luat întreaga lume prin surprindere.

Pentru a susține domeniul, echipe de voluntari și specialiști încearcă să acopere nevoile existente în ceea ce privesc produsele atât de necesare în această perioadă și să asigure suportul necesar personalului medical” relevă o analiză de piață a agenției clujene de marketing în construcții IBC Focus.

Totuși, conform datelor rezultate în urma unui chestionar aplicat de agenție companiilor de specialitate active din piața construcțiilor, se așteaptă ca după stoparea stării de pandemie să crească și interesul pentru investițiile de tip medical, pentru a pregăti terenul în cazul apariției unui nou val de îmbolnăviri.

Cum arată însă în momentul de față investițiile medicale din România? Potrivit datelor înregistrate pe sistemul de monitorizare Victa, în ultimele 30 de zile vorbim despre 167 de proiecte de acest tip cu o valoare estimată la peste 2,26 miliarde lei.

Dintre acestea, conform datelor monitorizate, pentru 87 de proiecte s-a regăsit în caietele de sarcini un necesar total de 215.000 mp de gresie.

Cele mai multe solicitări au venit din județul Timiș (10 proiecte), urmat de județul Bihor (7 proiecte). Important de menționat ar fi faptul că 44 din aceste proiecte sunt construcții noi și 20 din totalul de 87 se află deja în construcție.

Comenteaza