Live Clujul, capitală europeană a clusterelor

Clujul, capitală europeană a clusterelor

Bianca Muntean, managerul Transilvania IT Cluster, și Ciprian Morcan, managerul Clusterului Mobilier Transilvan, de la ora 13:00, la ZIUA LIVE.  

 

Timp de două zile la Cluj se reunesc 400 de participanți din 20 de țări în cadrul Transylvanian Clusters International Conference, organizată de cele cinci clustere cu sediul aici. Experții vor fi din domenii cu potențial crescut de a genera meserii ale viitorului: tehnologia informației, mobilă, agrofood, energie, industrii creative.

Tema acestei ediții este dedicată ecosistemelor create de clustere – cum funcționează, cui se adresează, cum pot stimula inovarea și cum pot oferi susținere pentru afaceri la început de drum. Evenimentul include și o platformă de networking, unde participanții au întâlniri față în față cu potențiali colaboratori și parteneri de afaceri.

Clusterele sunt grupări de persoane juridice și fizice constituite în baza unui contract de asociere încheiat între companii, instituții, organizații catalizator dintr-un anumit domeniu în scopul desfășurării activității de cercetare, educație sau transfer tehnologic al rezultatelor științifice și inovațiilor, dar și valorificării lor prin activități economice.

 

Comenteaza