Clujul e campion. Preţul apartamentelor a crescut în 2014 cel mai mult din ţară

Clujul e campion. Preţul apartamentelor a crescut în 2014 cel mai mult din ţară
Preţul mediu cerut de proprietarii de apartamente a crescut uşor de la începutul anului, relevă o analiză a site-ului imobiliare.ro.

În ultimele şase luni, preţul mediu cerut pentru apartamentele din Cluj-Napoca s-a majorat cu 3%, de la 871 la 897 de euro pe metru pătrat util. Locuinţele din cadrul ansamblurilor rezidenţiale nou-construite s-au scumpit cu 2,3%, de la 797 la 815 euro pe metru pătrat, în vreme ce locuinţele vechi au consemnat un avans similar-cele din urmă costă în prezent 993 de euro pe metru pătrat, respectiv cu 2,4% mai mult decât în ianuarie (când se situau la o medie de 970 de euro pe metru pătrat).

Potrivit site-ului imobiliare.ro, preţurile la apartamente au crescut în cea mai mare parte a marilor oraşe din România, dar cu un procent mnai mic decât la Cluj.

În Bucureşti, apartamentele scoase la vânzare sunt în prezent cu 1% mai scumpe decât în urmă cu şase luni, în Constanţa, preţurile cerute de vânzători au crescut cu 1% în primul semestru, iar în Timişoara, cu 2%.

Braşovul este singurul dintre cele cinci analizate în care apartamentele scoase la vânzare s-au ieftinit în prima parte din 2014. Media preţurilor a ajuns la 814 euro pe metru pătrat, cu 1,1% mai puţin decât la debutul lui ianuarie (823 de euro pe metru pătrat).

 

Etichete
Comenteaza