Clujul imobiliar la început de vară. Cât costă apartamentele noi și vechi

Clujul imobiliar la început de vară. Cât costă apartamentele noi și vechi

În luna iunie, prețul pe metru pătrat pentru apartamentele din Cluj-Napoca a fost cu aproximativ 1.000 de euro mai mare față de București.

La fel ca în cele două luni anterioare, prețurile apartamentelor (noi și vechi) scoase la vânzare în România s-au menținut pe un curs ușor ascendent și în iunie 2023. Conform Indicelui imobiliare.ro, trei dintre marile orașe monitorizate constant de portal au înregistrat majorări ale valorilor medii de listare pentru acest gen de proprietăți, cea mai mică marjă de creștere fiind consemnată în Craiova, iar cea mai mare, în Constanța.

Apartamentele din Cluj s-au ieftinit puțin la începutul verii

Cluj-Napoca a fost caracterizat, luna trecută, de o evoluție descendentă a prețurilor apartamentelor: pretențiile vânzătorilor au înregistrat o depreciere de -1,2%, ajungând la o medie de 2.416 de euro pe metru pătrat util (față de 2.446 euro pe metru pătrat la finele lunii mai). Valoarea medie a locuințelor din blocurile vechi a ajuns la 2.400 de euro pe metru pătrat (de la 2.425 de euro pe metru pătrat, reprezentând un minus de 1%), în vreme ce pe piața rezidențială nouă a avut loc un declin de -1,1% (de la 2.547 la 2.518 de euro pe metru pătrat), arată sursa citată.

Comparativ, în București, pe tot parcursul lunii iunie, prețul apartamentelor disponibile spre vânzare în cel mai mare oraș al țării a cunoscut un ușor declin în valoare de 0,5%, de la o medie de 1.498 de euro pe metru pătrat util, până la 1.491 de euro pe metru pătrat. Locuințele din blocurile vechi s-au depreciat cu 0,1%, de la 1.507 de euro pe metru pătrat la 1.506 de euro pe metru pătrat, în vreme ce media de preț a unităților locative nou-construite a ajuns la 1.420 de euro pe metru pătrat.

Comenteaza