Clujul, în topul oraşelor cu cea mai mare cerere de joburi. "Oamenii caută să lucreze de acasă, iar IT-ul este prima piaţă"

Clujul, în topul oraşelor cu cea mai mare cerere de joburi. "Oamenii caută să lucreze de acasă, iar IT-ul este prima piaţă"

În zona de oraşe mari, precum Bucureşti, Cluj, Timişoara, oamenii caută să lucreze de acasă. Zona de IT a fost prima care a permis munca de acasă şi reprezentanţii ei sunt în continuare primii care deschid pieţe.

În fruntea topului oraşelor cu cea mai mare cerere de joburi stă Bucureştiul, urmat de Cluj, Timişoara, Iaşi, Sibiu şi Braşov. „În zona de oraşe mari, precum Bucureşti, Cluj, Timişoara, oamenii caută să lucreze de acasă. Zona de IT a fost prima care a permis munca de acasă şi sunt în continuare primii care deschid piaţa pe multe zone“,  declarat Bogdan Badea, noul CEO al eJobs, în cadrul emisiuniii de business ZF Live.

Cele mai multe oferte de joburi se înregistrează în zona de entry level, astfel că oamenii cu mai puţin de doi ani experienţă sunt cei mai căutaţi de companiile angajatoare. Următorii pe listă sunt muncitorii, care pot fi entry level, specialişti sau top level, fiind căutaţi mai ales în Transilvania şi Banat. Bogdan Badea a adăugat că noua generaţie este atrasă de brandurile care oferă un scop în viaţă, precum Bookster, care are pe lângă scopul economic şi scopul de a-i face pe oameni să citească mai mult.

 

Comenteaza