Clujul, în topul UE al oraşelor în care îţi poţi găsi uşor un loc de muncă

Clujul, în topul UE al oraşelor în care îţi poţi găsi uşor un loc de muncă
cluj panorama

Potrivit datelor publicate vineri de Eurostat, în urma unui sondaj, pe primul loc în UE, când vine vorba de uşurinţa de a găsi un loc de muncă, se află Praga, urmată de Cluj-Napoca şi München.

Aproximativ 72% dintre respondenţii unui sondaj erau de acord, în 2015, cu afirmaţia că este uşor să găsească un loc de muncă în Praga, astfel, capitala Cehiei se situa pe primul loc în UE când vine vorba de uşurinţa de a găsi un loc de muncă. Pe locul al doilea se află Cluj-Napoca, 67% dintre locuitori afirmând că nu este greu să îşi găsească un loc de muncă, pelocurile trei şi patru aflându-se München şi Bratislava, ambele cu un procent de 62%.

Pe de altă parte, conform datelor Eurostat, în 10 oraşe din Uniunea Europeană, 8 din 10 respondenţi nu sunt de acord cu afirmaţia că este uşor să găsească un loc de muncă. Printre acestea, cu cele mai mari procente sunt Palermo (96%), Napoli (93%) şi Torino (85%), dar şi regiuni din vecinătatea Atenei (85%) sau oraşul spaniol Málaga (85%).

Privind gradul de satisfacţie al locuitorilor din oraşele Uniunii Europene faţă de locul lor de muncă, pe primul se află cei din Graz, (Austria), unde 85% dintre locuitori se declarau satisfăcuţi de locul lor de muncă, urmaţi de  Viena (79%) şi Copenhaga (78%). Cel mai scăzut nivel de satisfacţie faţă de locul de muncă se înregistra, în 2015, în oraşele Miskolc din Ungaria (44%), Atena (45%), Budapesta şi Piatra Neamţ, ambele cu un grad de satisfacţie de 49%, acestea fiind singurele oraşe din UE unde mai puţin de jumătate din locuitori se declară satisfăcuţi de locul de muncă actual.

Comenteaza