Clujul intermediază obligațiuni de 1 miliard de euro ale unui investitor în clădiri de birouri

Clujul  intermediază obligațiuni de 1 miliard de euro ale unui investitor în clădiri de birouri
Globalworth aspiră să devină cel mai important investitor în birouri din regiune | Foto: Bogart
Clujul  intermediază obligațiuni de 1 miliard de euro ale unui investitor în clădiri de birouri
Clujul  intermediază obligațiuni de 1 miliard de euro a unui investitor în clădiri de birouri

BT Capital Partners (BTCP) Cluj, societate a grupului financiar Banca Transilvania, va intermedia pe Bursa de Valori București (BVB) emisiunea de obligațiuni emise de Globalworth Real Estate, una dintre cele mai importante companii de investiții imobiliare din Europa Centrală și de Est.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

„De-a lungul timpului, Globalworth a încheiat cu succes o serie de tranzacții de referință, care ne-au permis să devenim unul dintre cei mai importanți investitori de pe piața de clădiri de birouri din România și Polonia. Listarea primelor obligațiuni ale companiei pe BVB de anul trecut a fost un punct de referință pentru noi, reprezentând în același timp un record pentru piața locală.

Anunțăm un nou pas în demersul nostru de dezvoltare: a doua admitere la tranzacționare a obligațiunilor corporative emise de companie. Aceasta vine în continuarea planurilor noastre de creștere, prin care ne propunem să devenim cea mai mare companie de clădiri de birouri din întreaga regiune și confirmă încă o dată promisiunea de a continua să investim pe piața locală” a declarat Dimitris Raptis, deputy CEO al  Globalworth.

Banii obținuți vor fi investiți în noi proiecte

Valoarea totală a obligațiunilor corporative emise de companie este similară celei din 2017, 550 de milioane de euro, fonduri ce vor fi investite în noi proiecte.

„Recordurile sunt stabilite pentru a fi doborâte sau egalate. În acest caz, compania Globalworth și-a egalat recordul pe care tot ea l-a stabilit anul trecut pe bursa de la București: peste jumătate de miliard de euro în obligațiuni corporative. Este cel mai bun exemplu pentru celelalte companii să privească mai mult spre piața de capital ca spre o sursă de finanțare”, a spus Adrian Tănase, director general al BVB.

„Ne bucurăm să revenim pentru al doilea an consecutiv alături de partenerii noștri de la Globalworth cu o nouă listare record de obligațiuni la BVB. Astfel, BTCP își continuă angajamentul de a contribui la creşterea gradului de intermediere financiară din România și la dezvoltarea BVB”, a menționat Paul Prodan, preşedintele BTCP.

Obligațiunile Globalworth se tranzacționează la BVB în euro, iar decontarea este efectuată direct în această monedă. În premieră pentru România, de anul trecut, la BVB a fost implementată decontarea direct în euro. Obligațiunile corporative Globalworth au fost admise la tranzacționare și la Bursa de Valori din Irlanda.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza