Clujul își face birouri de aproape 100 de milioane de euro

Clujul își face birouri de aproape 100 de milioane de euro

Valoarea investițiilor în domeniul birouri - comercial identificate luna trecută la Cluj se ridică la peste 425 de milioane de lei.

“În luna iunie, la nivelul județului Cluj, cu ajutorul asistenței de vânzări la șantiere Victa au fost identificate 17 de șantiere, a căror valoare cumulată este de 425,67 milioane de lei. Suprafața desfășurată a șantierelor depășește 190.000 mp.

Printre cele mai importante lucrări pentru care se caută antreprenori se numără extindere și etajare clădire existentă și amenajare birouri de pe str. B. P. Hasdeu; clădire multifuncțională birouri IT, parking și apartamente, extinsă pe o suprafață de 2.873 mp; clădire de birouri pe 3.000 mp, în regim de cinci etaje, cu al șaselea retras”, consemnează autoarea raportului, compania de consultanță IBC Focus.

În aceeași lună, în județ, cu Victa au fost identificate 35 de șantiere, a căror valoare este de 55,7 milioane de lei. Suprafața desfășurată a acestor șantierelor depășește 101.000 mp.  Printre cele mai mari lucrări pentru care se caută antreprenori se afla un ansamblu rezidențial de lux cu 26 de imobile unifamiliale, în zona la Colină Nouă.

Acesta va reuni 26 de case, pe 2-3 niveluri, cu suprafețe variabile de 200-300 mp, pe structură din beton armat, închideri din zidărie cărămidă și acoperiș tip șarpantă din lemn cu învelitoare din tablă. Alte ansambluri rezidențiale sunt de 10 locuințe unifamiliale, pe 2.000 mp, unde proprietarul a obținut planul urbanistic zonal, și altul de trei blocuri, cu două etaje și al treilea retras, cu 56 de apartamente.

Certificări ecologice în serie în oraș 

Companiile care au optimizat complexul de birouri Binarium, care găzduiește 600 de IT-iști la Cluj-Napoca, prin transformarea fostei fabrici de confecții Flacăra, au contribuit la precertificarea clădirii la cel mai înalt nivel de evaluare a standardului internațional BREEAM. Recent, primul imobil din complexul care se va ridica pe fosta platformă Argos a fost certificat drept clădire "verde" BREEAM Excellent, cu 4*. Prima clădire cu certificat "verde" din oraș a fost Amera Tower, de pe Calea Baciului, iar prima din județ, hala Nokia din parcul industrial Tetarom 3 de la Jucu, preluată apoi de De'Longhi.

Comenteaza