Clujul, principala destinație de concedii din România

Clujul, principala destinație de concedii din România

Principalele cinci destinații interne preferate de români pentru acest an sunt Cluj-Napoca, București, Constanța, Timișoara și Iași, potrivit unui sondaj realizat de portalul de turism Momondo.ro.

65% dintre românii care au participat la sondaj urmează să-și petreacă concediul într-unul dintre orașele din sudul Europei timp de o săptămână, cele mai căutate trei destinații pentru 2018 fiind Barcelona, Lisabona și Palma de Mallorca.

La studiul realizat în 26 de țări au participat 26.000 de persoane, dintre care 1.000 de români. Patru dintre cele cinci destinații cu cea mai mare creștere de anul acesta sunt cele cu ieșire la Marea Mediterană sau la Oceanul Atlantic.

Căutările pentru orașul Ponta Delgada, capitala insulelor Azores, au crescut cu 393% față de anul trecut, urmate de cele pentru Antalya, Turcia. Madeira și Las Palmas de Gran Canaria sunt alte două orașe care trezesc interesul românilor anul acesta.

Studiul despre călătorii arată faptul că 67% dintre români pun bani deoparte pentru vacanță de vară, comparativ cu 53%, la nivel global. 34% dintre respondenții români au spus că preferă să se abțină de la cumpărături sau de la ieșirile în oraș pentru a economisi bani pentru mult-așteptatul concediu.

Pe durata vacanței, 43% dintre români preferă să cheltuiască mai puțin pe cumpărături și numai 18% ar renunța la excursiile sau la vizitarea obiectivelor turistice.   

Momondo este un motor de căutare care compară miliarde de oferte pentru zboruri, hoteluri și închirieri auto din întreaga lume. El indică opțiunea de călătorie cea mai bună, iar utilizatorul este direcționat către către site-ul furnizorul ales pentru a  finaliza rezervarea.

Acesta a fost înființat în 2006, la Copenhaga, și grupează 250 de specialiști din 40 de țări. Brand independent funcționează în cadrul companiei Kayak din Booking Holding.

Comenteaza