Clujul, printre orașele preferate de turiști pentru minivacanță

Clujul, printre orașele preferate de turiști pentru minivacanță
Pensiunile și hotelurile din zonele de munte estimează un grad de ocupare de 85-90%, iar în topul destinaţii pentru mini-vacanța de 1 Decembrie sunt staţiunile montane, satele din Transilvania, Bucovina şi Maramureş, precum şi Alba Iulia.

O tendință crescătoare o înregistrează şi city break-urile cu avionul în România, încurajate fiind şi de numărul mare de zboruri low cost, potrivit datelor portalului de turism HotelGuru. Cele mai solicitate stațiuni sunt cele de pe Valea Prahovei, precum şi Bran sau Moeciu, cu oferte care încep de la 350-400 lei/sejur de 3 nopţi.

Pentru un sejur de 3 nopţi, camera dublă, în satele din Transilvania, Bucovina şi Maramureş, ofertele de cazare încep de la 300-350 de lei. Alba Iulia este o destinaţie-reper pentru semnificaţia istorică a acestei perioade. Cei care voiau să participe la parada de ziua naţională şi să se bucure de evenimentele muzicale de 1 decembrie au găsit oferte începând cu 300 de lei, sejur de 3 zile, camera dublă. 

Surprinzătoare este creşterea înregistrată în numărul city break-urilor în ţară, în care turiştii optează pentru transport cu avionul. Oraşe precum Cluj-Napoca, Oradea, Timişoara au devenit alternative de vacanţă pentru turiştii din zone îndepărtate ale ţării prin cursele aeriene operate de companiile low-cost. Oferta de cazare pentru acestea începea de la 350 de lei, sejur de 3 zile, camera dublă.

Comenteaza