Clujul, punct fierbinte pentru investiţiile imobiliare

Clujul, punct fierbinte pentru investiţiile imobiliare
Un fost premier al Republicii Moldova, care, pentru o perioadă, a ocupat şi funcţia de director general adjunct al Rompetrol, afirmă că Clujul este principalul punct de atracţie pentru investitorii imobiliari.

Cu o avere estimată la 36 milioane de euro, ocupantul locului 47 în Top 300 Capital, omul de afaceri Ion Sturza, este de părere că piaţa imobiliară este în creştere. În plus, deşi în prezent cea mai înfloritoare piaţă imobiliară se află în Capitală, în perioada imediat următoare, Clujul va deveni principalul loc de atracţie pentru investitorii din domeniul imobiliar.

„Piaţa imobiliară începe acum să crească indiferent de argumentele economice. Ea creşte pe fondul ştirilor pozitive. Oamenii fac investiţii imobiliare din două motive: din spaimă şi din fericire. Când toţi sunt fericiţi, piaţa creşte. După teoriile economice, în 2-3 ani lucrurile vor arăta frumos, dar niciodată ca în 2007", a declarat Ion Sturza, într-un interviu acordat revistei Capital.

La finalul anului 2013, Ion Sturza a finalizat prima parte a lucrărilor la Liberty Technology Park Cluj, primul parc tehnologic din România, creat pentru a oferi condiţii excepţionale de creştere şi dezvoltare companiilor din domeniile IT&C şi R&D, dezvoltat pe amplasamentul fostei fabrici de mobilă Libertatea.

În prezent, au fost demarate lucrările de construcţie a altor două clădiri, care vor pune pe piaţă un spaţiu de circa 13.000 mp, spaţiu construit la cerere.

Ion Sturza, este un politician şi om de afaceri din Republica Moldova, care, în perioada februarie-decembrie 1999, a ocupat funţia de premier al ţării. Printre investiţiile sale se numără Liberty Technology Park, Romaltyn şi elephant.ro.

Comenteaza