Clujul se pregătește pentru primul zbor de Maldive

Clujul se pregătește pentru primul zbor de Maldive
Arhipelagul din Oceanul Indian are peste 1.000 de insule

Agenția de turism Eturia pregătește lansarea primei curse cu plecare din Cluj către Insulele Maldive. Aceasta urmează să fie operată de compania națională Tarom.

În parteneriat cu alți doi touroperatori locali, Eturia a decis operarea primelor curse charter către destinații exotice din topul preferințelor turiștilor români: Maldive, Republica Dominicană, Zanzibar.

“Modul în care turiștii români au primit lansarea, în noiembrie, a primului charter pe ruta București – Maldive, pentru perioada de revelion, a fost o mare surpriză pentru noi toți, mai ales după un 2020 în care știm că industria a fost foarte grav afectată.

Cererile numeroase venite din partea turiștilor români pentru această destinație și lista mare de așteptare ne-a determinat să gândim noi strategii. Astfel am decis lansarea primului zbor direct spre Maldive, operat cu o aeronavă Airbus A 330, cu plecări săptămânale în intervalul 26 ianuarie – 7 februarie.

Ca urmare a unui volum foarte mare de cereri, am suplimentat zborurile de revelion cu încă două curse operate de Tarom ce vor avea o oprire de realimentare în Dubai. Toate charterele le operam în parteneriat cu alți doi tour operatori români, fiecare având însă independență în construcția pachetelor turistice și alegerea hotelurilor la destinație”, a declarat Sorin Stoica, director general al Eturia.

El spune că solicitările pentru vacanțe în destinații exotice pentru revelion și începutul lui 2021 sunt la același nivel cu 2019 - înainte de pandemie. Eturia lucrează la lansarea unei curse charter spre Maldive cu plecare din Cluj în 30 ianuarie, operată de Tarom, dar și la primu zbor direct din România către Republica Dominicană. Ultimul va fi operat cu o aeronavă A330 și va avea o durata sub 13 ore.

În contextul pandemiei, luând în calcul reducerea numărului de zboruri ale companiilor de linie și cererea mare a românilor pentru destinații inedite, Eturia a decis să opereze curse charter către destinații exotice și în vară, iar din toamna 2021 să reia zborurile directe către Republica Dominicană, Maldive și Zanzibar.

Țara cu 1.100 de insule

Republica Maldive este o țară insulară formată dintr-un grup de atoli din Oceanul Indian, la sud-vest de India, în Marea Laccadivelor. Cei 26 de atoli ai arhipelagului formează un teritoriu ce conține 1.192 de insule, dintre care 250 locuite. Acesta a fost pe rând sub dominație portugheză, olandeză și britanică. Ulterior a devenit independent. Maldive este cel mai mic stat asiatic ca populație și suprafață.

Comenteaza