Clujul va primi 62 de milioane pentru modernizarea podurilor feroviare

Clujul va primi 62 de milioane pentru modernizarea podurilor feroviare

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor (MTIC) a parafatul contractul de finanțare pentru Regionala de Cale Ferată (RCF) Cluj.

MTIC, prin Direcția Generală Organismul Intermediar pentru Transport, a finalizat procesul de evaluare și a semnat contractele de finanțare în cadrul Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020 pentru o serie de proiecte care contribuie la atingerea țintelor de absorbție aferente anului 2019.

În sectorul feroviar a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul de reabilitare de poduri, podețe și tuneluri de cale ferată Cluj, de 62 de milioane de lei, cu o finanțare europeană de 38 de milioane de lei. Proiectul vizează reabilitarea structurilor de cale ferată aparținând RCF și contribuind la creșterea vitezei de circulație a trenurilor și la sporirea gradului de siguranță a transportului pe calea ferată.

A fost transmis către Comisia Europeană proiectul major de realizare a centurii de ocolire a municipiului Bacău, la profil de autostradă, cu o valoare totală de 968 de milioane de lei. Proiectul reprezintă prima secțiune a viitoare autostrăzi de pe coridorul Ploiești - Buzău - Focșani - Bacău - Suceava - Pașcani.

În sectorul naval a fost semnat contractul de finanțare pentru amenajarea punctului internațional de trecere a frontierei de stat româno-ucrainene în regim de bac între localitățile Isaccea - Orilovka, cu o valoare totală de 6,8 milioane de lei.

MTIC susține că, prin semnarea acestor contracte de finanțare, a creat posibilitatea rambursării din fonduri europene  a cheltuielilor efectuate până acum în cadrul acestor proiecte, de 160 milioane de euro.

Comenteaza