Compania britanică fin-tech Revolut își caută manager la Cluj

Compania britanică fin-tech Revolut își caută manager la Cluj
Irina Scarlat a dat Uber pe Revolut și își face echipă în România

Compania de servicii de tehnologie financiar-bancară Revolut va recruta comunity manageri în patru centre regionale ale României, unul fiind desemnat municipiul Cluj-Napoca. Activitatea din această zonă a Europei va fi condusă de fostul manager al Uber România. 

“Este o onoare pentru mine să coordonez inițiativa Revolut de a dezvolta echipe locale în toată Europa și suntem convinși că acest lucru ne va ajuta să ne dezvoltăm pe verticală în fiecare dintre piețele în care suntem prezenți”, a declarat Irina Scarlat, country manager al Revolut România. Anterior, aceasta a activat și ca manager al companiei Uber România. 

Revolut a intrat pe piața românească în mai 2018, primul angajat fiind Irina Scarlat. Echipei locale i s-a adăugat ulterior Carmen Popa-Nemoiu, marketing manager, urmând să recruteze și un business development manager, dar și un manager de relații publice, alături de cei patru manageri regionali din Cluj-Napoca, București, Iași și Timișoara.

Revolut depășește 170.000 de utilizatori în România și 4 milioane în Europa, iar în prezent angajează 200 de oameni în echipe locale. Strategia companiei vizează atingerea pragului de 100 de milioane de utilizatori în următorii cinci ani. Echipe locale vor fi dezvoltate în 19 țări din Europa, fiecare urmând să aibă 5-10 persoane.

170.000 de români folosesc serviciul, iar România ocupă locul 3 în topul piețelor Revolut cu cea mai rapidă creștere,după Marea Britanie și Franța, și locul 5 în topul piețelor cu cel mai mare număr de utilizatori. Volumul tranzacțiilor efectuate de români depășește 650 de milioane de euro, față de doar 400 de milioane în urmă cu două luni.

Românii folosesc serviciul în principal pentru efectuarea de plăți cu cardul, iar printre comercianții preferați de aceștia se numără Auchan, Carrefour, McDonalds, Ali Express, Uber și rețeaua magazinelor Inmedio.

Prin acest serviciu utilizatorii își pot deschide rapid un cont curent, pot trimite bani oriunde în lime și pot avea expunere imediată la criptomonede. Compania are sediul în Londra și a obținut finanțări de 336 de milioane de dolari de la investitori ca Index Ventures, Balderton Capital, Ribbit Capital sau DST Global.

Comenteaza