Compania clujeană Promelek preconizează afaceri de 27,5 milioane de euro în 2021

Compania clujeană Promelek preconizează afaceri de 27,5 milioane de euro în 2021

Promelek XXI, jucător clujean pe piața locală de echipamente electrice și parte a grupului spaniol Elektra, mizează în acest an pe o creștere cu 15% a business-ului și o cifră de afaceri 27,5 milioane de euro.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Compania clujeană cu sediul central în comuna Apahida și depozite la Apahida și București, estimează pentru acest an și menținerea ratei de profit la cca. 3%. „Datorită ritmului de creștere, mai accelerat decât cel al pieței pe care activăm, am reușit să ne dezvoltăm constant de la an la an. Doar în ultimii șapte ani am triplat cifra de afaceri și astfel ne-am poziționat drept unul dintre primii jucători ai pieței de produse electrice”, a afirmat Károly Nagy, CEO Promelek.

„Estimăm că vom încheia anul cu un avans, atât al vânzărilor, cât și al marjei de profit aferente acestora, cu minim 15% versus anul anterior, în ciuda contextului de piață. În 2021 ne-am confruntat cu provocări precum indisponibilitatea de marfă și materii prime sau creșterile dramatice ale prețurilor. Cu toate acestea, am găsit soluțiile potrivite care să ducă la dezvoltarea business-ului fără a afecta rezultatele”, a spus Károly Nagy, Director General Promelek XXI.

35% din business-ul companiei, realizat în piața de bricolaj

Clujenii colaborează cu cca. 2.000 de parteneri din toate zonele țării, atât cu vânzători specializați, cât și cu instalatori importanți, precum și cu marile lanțuri de magazine. „O parte considerabilă a business-ului nostru vine din zona de distribuție – cca. 20%, dar și din proiecte cca. 35%. Un alt segment foarte însemnat se datorează colaborării de succes pe care o avem cu piața DIY, această linie însumând cca. 35% din afacerile companiei”, a subliniat reprezentantul Promelek XXI.

Stații de încărcare pentru vehiculele electrice

În ultimii 2 ani Promelek XXI a pus bazele unei noi linii de business, respectiv cea de e-mobility ce oferă stații de reîncărcare inteligentă pentru vehiculele electrice.

„Pentru noi, sustenabilitatea este un aspect foarte important și am investit permanent în această direcție. Dincolo de orientarea noastră, ca și companie, observăm un trend ascendent pentru următorii 2-3 ani pentru acest segment de business, dat fiind faptul că avem proiecte deschise cu autoritățile locale și ținând cont de noile programe de finanțare guvernamentale și europene. De altfel, nu doar local, ci și internațional, se poate observa foarte clar o tendință tot mai mare în achiziția de vehicule electrice”, a mai spus Károly Nagy.

(Editor web: Sergiu Tămaș)

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza