PROMELEK XXI – suport pentru viitorul verde al transportului rutier prin livrarea de stații de încărcare a mașinilor electrice

PROMELEK XXI – suport pentru viitorul verde al transportului rutier prin livrarea de stații de încărcare a mașinilor electrice
PROMELEK XXI – suport pentru viitorul verde al transportului rutier prin livrarea de stații de încărcare a mașinilor electrice
PROMELEK XXI – suport pentru viitorul verde al transportului rutier prin livrarea de stații de încărcare a mașinilor electrice
PROMELEK XXI – suport pentru viitorul verde al transportului rutier prin livrarea de stații de încărcare a mașinilor electrice
PROMELEK XXI – suport pentru viitorul verde al transportului rutier prin livrarea de stații de încărcare a mașinilor electrice

Compania clujeană PROMELEK XXI, unul dintre principalii jucători ai pieței locale de echipamente electrice, parte a grupului spaniol Elektra, și-a asumat, încă de la înființare, rolul de a conecta viitorul prin soluții electrice de calitate și parteneriate de valoare.

Un pas firesc în dezvoltarea firmei a fost lansarea, în 2018, a liniei de business dedicată stațiilor de încărcare a mașinilor electrice și plug-in hybrid, compania vizând să contribuie activ la o dezvoltare sustenabilă a transporturilor.

„Viitorul în transportul rutier va fi unul majoritar electric, iar trendul tehnologic spre electrificare, tendința producătorilor auto de a dezvolta modele adaptate acestei direcții și proiectele de sustenabilitate au stat la baza deciziei noastre de a ne extinde prin linia de business destinată stațiilor de încărcare electrice”, a declarat Károly Nagy, Director General PROMELEK XXI.

Reprezentantul companiei a subliniat că, în linie cu obiectivele de business privind implicarea pe piața de stații de încărcare a mașinilor electrice, PROMELEK XXI a furnizat cca. 200 de stații de încărcare lente și rapide în 2021. Acest lucru a însemnat triplarea vânzărilor companiei pe acest segment comparativ cu anul anterior, tendința pentru următoarea perioadă fiind, de asemenea, de majorare. 

„Multitudinea de proiecte în derulare, prin intermediul fondurilor guvernamentale și europene, unde coparticipăm oferind un pachet complet de consultanță în alegerea soluției, furnizarea și instalarea echipamentului prin parteneri acreditați va avea un impact major în creșterea constantă a liniei de business dedicată stațiilor de încărcare electrice. Tocmai din acest motiv, pentru anul în curs, mizăm pe o dublare a vânzărilor produselor de acest tip”, a mai spus Károly Nagy. 

Un alt aspect important în strategia de business a companiei este dat de numărul tot mai mare a mașinilor electrificate din România. Astfel, conform datelor APIA* (Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile), autoturismele din această categorie (fie 100% electrice, fie hybrid plug-in sau full hybrid) au raportat, la nivel de decembrie 2021, o cotă de piață de 15,5%, de 2,2 ori mai mare comparativ cu decembrie 2020 când era de 7,1%. Mai mult de atât, datele APIA arată că vânzările de autoturisme electrificate s-au dublat în 2021 (+109,1%) comparativ cu 2020.

Ce își doresc clienții atunci când aleg o stație de încărcare

PROMELEK XXI este unul dintre principalii furnizori locali de stații de încărcare destinate uzului rezidențial, urmate de cele pentru spațiile publice și parcările municipale. De asemenea, compania livrează și către proiecte de birouri și HoReCa, spații comerciale, parcări de autobuze sau biciclete electrice.

Când vine vorba de clientul rezidențial, acesta își dorește, potrivit companiei, o stație de încărcare lentă (AC), cu montaj pe perete, care să dețină protecție pe curent continuu DC de 6 mA (foarte important) și să aibă inclusiv conexiune remote pentru configurare și monitorizare  printr-o aplicație mobilă. În acest caz, prețul mediu ajunge la cca. 650 de euro.

În ceea ce privește clienții comerciali sau cei publici, aceștia vizează stații de încărcare All In One, care dețin atât conectori de încărcare rapidă în DC, standard european Combo CCS și standard asiatic CHAdeMO pentru încărcare tip spot pe termen scurt, precum și conectori de încărcare lentă în AC, type2, pentru clienții care își permit o încărcare pe termen mai lung.

Asigurarea consultanței complete în alegerea soluției și existența unui stoc de produse ce atrage cu sine livrarea rapidă sunt principalele aspecte importante când vine vorba de avantajele Promelek XXI pe piața de profil. De asemenea, de remarcat sunt și serviciile de instalare și mentenanță puse la dispoziție, prin intermediul partenerilor noștri. 

Printre principalele proiecte de referință ale companiei pe această nișă de business se numără instalarea de stații de încărcare la Sediul ELECTROMAGNETICA București, Spitalul Clinic JUDEȚEAN Cluj-Napoca, Primăria Cluj-Napoca - parking Mogoșoaia, PINK Post București, Depozit logistic VGP Timișoara, Stația de carburant ROMPETROL Corbeanca, etc.

Compania este distribuitor de stații de încărcare lente și rapide sub brandurile ABB, Schneider Electric, CIRCONTROL, EKOENERGETYKA, GEWISS, Legrand și altele.

***

PROMELEK XXI și-a început activitatea în 1996, în Cluj-Napoca, sub denumirea Promod, oferind soluții complete pentru instalații electrice de joasă şi medie tensiune și o gamă completă de servicii tehnico-comerciale și logistice. Din anul 2011 Promod a devenit parte a grupului Elektra din Spania, unul dintre cei mai prestigioși jucători pe piața internațională de instalații și echipamente electrice, urmând ca în anul 2016 compania să își schimbe numele în cel actual.

PROMELEK XXI importă și distribuie în exclusivitate în România mărci precum Dietzel Univolt, PCE, TEM și Baks. De asemenea, este unul dintre cei mai importanți distribuitori pentru brandurile Legrand, Schneider și Gewiss. Prezenți și pe segmentul industrial cu o serie de mărci de renume internațional precum Weidmüller, Rittal și Siemens, oferă partenerilor un portofoliu complet de soluţii şi alternative în domeniul instalațiilor și echipamentelor electrice.

Pe lângă toate aceste mărci internaționale, oferta Promelek XXI include și o serie de branduri proprii precum Strohm și Flink, care cuprind în primul rând produse de conectică pentru locuință, dar și produse sezoniere, cum ar fi cele pentru iluminatul grădinii, iluminat ambiental și iluminatul festiv de iarnă.


Compania colaborează cu peste 2.000 de parteneri din toate zonele țării, printre care vânzători specializați de electrice, instalatori și grupuri de instalatori, precum și marile lanțuri de magazine DIY, Hyper- și Supermarketuri din România: Leroy Merlin România, BricoDepot, Hornbach, Carrefour, Cora Hypermarché, Metro Cash&Carry, Selgros, Auchan, Emag, Altex etc.


PROMELEK XXI este deținută, în proporție de 77,6%, de grupul Elektra, în timp ce 19,4% este în proprietatea co-fondatorului companiei, Károly Nagy, iar 3% este deținută de Remus Hațegan, Director Executiv.

Comenteaza