Compania-mamă a Electrica Distribuție Cluj a plătit 1 miliard de lei la stat

Compania-mamă a Electrica Distribuție Cluj a plătit 1 miliard de lei la stat

Electrica, grup format din companiile de distribuție Transilvania Nord Cluj, Transilvania Sud Brașov și Muntenia Nord Ploiești, a plătit, în 2019, contribuții de 1,09 miliarde de lei la bugetele de stat și locale.

Grupul Electrica, ce grupează 8.300 de salariați, a publicat raportul de sustenabilitate pe 2019, ce prezintă rezultatele nonfinanciare obținute de grup.

“Pentru că sustenabilitatea este principiul de bază al modelului nostru de business, ne-am concentrat eforturile ca, pe lângă excelența în afaceri și responsabilitatea față de cei 3,8 milioane de utilizatori ai noștri, să avem o implicare activă în viața comunităților în care ne desfășurăm activitatea”, a declarat Corina Popescu, director general al Electrica.

Electrica a realizat anul trecut investiții de 3 milioane de lei în protejarea biodiversității și de 11,6 milioane în protecția mediului.

Din 375 de tone de deșeuri periculoase generate la nivel de grup, 48% au fost valorificate și reciclate, 42% sunt depozitate temporar în vederea valorificării sau eliminării pe parcursul următorului an, 8% sunt depozitate definitiv în condiții de siguranță, 2% au fost eliminate prin incinerare.

Numărul angajaților a urcat cu 4% raportat la 2018. Cei cu funcții de execuție reprezentau 90% din total. Întrucât domeniul energetic se confruntă cu o creștere a mediei de vârstă, din anul școlar 2019-2020, operatorii de distribuție din Electrica susțin mai multe clase profesionale în sistem de învățământ dual.

Grupul este organizat în trei zone de distribuție și pe cuprinsul întregii țări pentru furnizarea energiei electrice și pentru întreținere și servicii energetice. Din 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din București și Londra.

Comenteaza