Companie amendată pentru că a primit la lucru, fără forme legale, patru mii de persoane

Companie amendată pentru că a primit la lucru, fără forme legale, patru mii de persoane
O companie de produse cosmetice a fost amendată de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) cu suma de 100.000 de lei, amenda maximă, pentru că are angajate peste 4.000 de persoane fără forme legale de muncă.

Aceste persoane sunt denumite "lideri de vânzări". Compania Avon a fost amendată după ce în prealabil de două ori la rând a refuzat să trimită ITM Cluj documentele prin care făceau dovada aceste persoane erau angajate.

ITM a trimis către ITM Cluj, în premieră absolută, competenţe pentru executarea controlului la compania Avon în toată ţara, astfel încât doi inspectori ai instituţiei clujene s-au deplasat la începutul lunii mai în Bucureşti şi au efectuat controlul la compăanie.

"Au refuzat să ne puneă la dispoziţie orice fel de documente şi noi ne-am deplasat la Bucureşti. Avon s-a dovedit a fi un sistem multi-level marketing, adică sistem piramidal de vânzare a produselor. Persoanele care lucrau pentru avon eraui persoane fizice neautorizate şi nu aveau contracte de muncă", a declarat Emilian Roşca, inspetcor-şef al ITM Cluj.

 

Comenteaza