Companiile care au oferit cele mai multe joburi la Cluj în 2012

Companiile care au oferit cele mai multe joburi la Cluj în 2012
Mai multe companii clujene au scos la concurs, în medie, câte 100 de locuri de muncă pe parcursul anului 2012, în domeniul industriei, ingineriei, confecţiilor, dar şi al tehnologiei informaţiei.

Potrivit datelor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj, furnizate la solicitarea ziuadecj.ro, mai multe companii clujene au avut oferte consistente de locuri de muncă pe parcursul anului 2012. Astfel, următoarele firme au scos la concurs pe parcursul anului trecut în medie câte 100 de de locuri de muncă: Emerson, Tricotaje Someşul, Kiat Group, Bau Impex, Jolidon, EBS România, MBS Group, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Fujikura şi Ecolor. „Angajatorii au obligativitatea să anunţe locurile de muncă vacante cu 5 zile înainte de vacantarea postului. În prezent este posibilă anunţarea ofertei online, dar retragerea ei nu se poate face încă în acest mod. Companiile nu angajează doar persoane din evidenţele noastre şi nu ştim momentul când se ocupă posturile. Odată anunţate, locurile de muncă sunt reale, însă ele pot fi ocupate uneori şi în prima zi. Testăm o aplicaţie care să permită retragerea ofertei online, la scurt timp după ocuparea postului", a precizat directorul AJOFM CLuj, Daniel Don.

Reprezentanţii unuia dintre principalii angajatori din 2012 de la Cluj susţin că aproape jumătate din locurile de muncă oferite au rămas neocupate. „Am căutat personal necalificat, dar şi calificat, pe partea de confecţii - cusătorie, pe maşini. Nu au prea venit candidaţi, iar cei cărora au venit li s-a părut foarte greu, trebuind să lucreze pe maşini de cusut, cu un anumit specific. Multe persoane interesate au cam 50 de ani, iar la 50 de ani este greu să înveţi un sistem nou de lucru", a precizat Liliana Nosa, directorul fabricii Tricotaje Someşul. Conform ei compania a oferit în 2012 aproximativ 70 de joburi, dar a angajat doar aproximativ 40 de persoane. În prezent fabrica are 200 de angajaţi, 98% din producţie fiind destinată pieţei externe, pentru branduri străine.

AJOFM Cluj a prezentat la solicitarea ziuadecj.ro şi o statistică a firmelor care au angajat cei mai mulţi şomeri din evidenţele instituţiei în 2012. Astfel, companiile Electroceramica S.A., Domeniile Publice Turda, T.B. Logistic, Nera Mureşan au angajat în medie, câte 70 de persoane din evidenţele AJOFM. Alte companii ce au efectuat angajări consistente, în medie câte 50 din rândul şomerilor sunt Someş Dej, Turdean, Departamentul de Protecţie şi Pază, Sortilemn, Samus Mex, Compania de Apă Arieş.

200 de şomeri angajaţi deja în 2012
Conform reprezentanţilor AJOFM Cluj, aproximativ 200 de şomeri din evidenţele instituţiei au fost angajate deja în debutul acestui an. „Ieşirile din evidenţele noastre s-au petrecut în acest an, poate că discuţiile persoanelor respective cu companiile datează de anul trecut. Am intrat în acest an cu o rată a şomajului de 3,9% şi deja am coborât la 3,8%", a specificat Don.

Firmele care au oferit cele mai multe joburi în 2012

Emerson

Tricotaje Someşul

Kiat Group

Bau Impex

Jolidon

EBS ROmânia

MBS Group

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj

Fujikura

Ecolor

 

 

 

Etichete
Comenteaza