Concedieri în masă la Poşta Română

Concedieri în masă la Poşta Română
3.650 de angajaţi ai Poştei Române vor fi disponibilizaţi din 3 septembrie, 11% din total, ca parte a procesului de restructurare care vizează restabilirea echilibrului între volumul de prestaţii poştale şi numărul de salariaţi.

În prezent, compania are 32.000 de salariaţi. "În perioada 18-23 august, 2.392 de angajaţi au optat individual, în scris, pentru disponibilizarea colectivă. În perioada 28-31 august va avea loc testarea profesională a angajaţilor, având ca obiectiv selectarea personalului care va fi disponibilizat, pe baza cunoştinţelor specifice posturilor ocupate. La finalul procesului de restructurare, vor fi disponibilizaţi 3.650 de angajaţi, pe baza procedurii şi a setului de criterii stabilite de conducerea companiei, de comun acord cu Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România", potrivit conducerii.

Echipa de management are ca obiective principale creşterea veniturilor, reducerea cheltuielilor, diminuarea datoriilor istorice şi consolidarea poziţiei de lider pe piaţă. În ultimii patru ani, compania a acumulat pierderi de 530 milioane de lei, cu toate că a bugetat profit în fiecare an.

 

Etichete
Comenteaza