Conceptul Techsylvania, extins în afara Clujului

Conceptul Techsylvania, extins în afara Clujului
Echipa Techsylvania, una dintre cele mai mari conferinţe din domeniul tehnologiei informației din Europa de Est, va organiza la Cluj-Napoca (16-17 noiembrie) și la Sibiu (18 noiembrie), un nou eveniment dedicat tehnologiei, Codiax.

Prima ediţie se adresează developerilor şi se va axa pe subiectele momentului în lumea tehnologiei, precum inteligenţa artificială, realitatea virtuală, tehnologii 3D, internetul lucrurilor, dar şi pe conceptele smarty city şi smart home. Acesta va avea loc în complexul The Office din Cluj-Napoca şi la Hotelul Ramada în Sibiu.

Experții de la PricewaterhouseCoopers estimează o creștere cu 14% a economiei globale până în 2030 datorită inteligenței folosite în retail, servicii financiare, sănătate. Un impact la fel de puternic asupra economiei îl va avea realitatea virtuală. Investițiile în domeniu vor crește până la 33,9 miliarde de dolari în 2022 și se vor extinde în sectoare ca vânzări, marketing, testarea de produse.

Codiax este cel mai nou eveniment al echipei care organizează Techsylvania, manifestare creată în urmă cu patru ani de către antreprenorii Oana Petruș și Vlad Ciurca. Scopul acestui eveniment este de a deveni un liant între comunitățile locale și cele mai noi tehnologii și tendințe, dar și de a crea oportunități de networking cu cei mai influenți oameni din industria IT.

Numărul participanților la eveniment se mărește anual, la ultima ediție fiind prezente 1.500 de persoane. Printre cei care au urcat pe scena Techsylvania de-a lungul celor patru ediţii se numără Felix Petersen - Samsung NEXT, Tim Draper - DFJMark Shuttleworth, Ubuntu and Canonical, Andy Piper, Twitter, Andreas Ehn - Wrapp, Chad Fowler - Microsoft.

Comenteaza