Conducere nouă la consorțiul clusterelor din Cluj

Conducere nouă la consorțiul clusterelor din Cluj

Managerul Transilvanian Creative Industries Cluster, Ania Pașcalău, a fost desemnată ca președinte al Consorțiului Clusterelor din Transilvania de Nord (CCTN).

Adunarea Generală a Asociațiilor Smart Transylvania, organizație care formalizează formalizează Consorțiul Clusterelor din Transilvania de Nord, s-a reunit într-o ședință ordinară pentru a face transferul către noul președinte. Felix Arion va prelua mandatul de vicepreședinte al asociației.

De asemenea, a fost decisă implicarea CCTN în organizarea, în acest an, a conferinței internaționale inițiate de clusterele clujene. Cele mai importante structuri asociative de tip cluster din Regiunea Nord-Vest a României au semnat în 2015 un protocol de colaborare. Ele au decis să se alieze într-un consorţiu, pentru a fi mai vizibile şi pentru a prioritiza inteleresele sectoarelor pe care le reprezintă în regiune.

Protocolul a fost semnat inițial de Clusterul Mobilier Transilvan, AgroTransilvania Cluster, iTechTransilvania Cluster, Transylvania Energy Cluster, Clusterul Gusturi Transilvane și de Transilvania LifeStyle Cluster, care au hotărât să emită periodic decizii și pe care să le facă publice. Clujul a fost desemnat ca principal punct de coordonare și dezvoltare ale acestor structuri.

Clusterele au stabilit ca priorităţi inițierea și susținerea unor politici publice pentru structurile de acest tip, acțiuni comune de promovare, identificarea și mobilizarea unor resurse comune în sprijinul cercetării, inovării și internaționalizării membrilor și susținerea unor proiecte transsectoriale. Aceste structuri reprezintă interesele a peste 250 de entități, din mediul economic, instituțional, de cercetare și inovare.
 

Comenteaza