Constructorii clujeni, dezamăgiţi de criză, îşi încearcă şansa în străinătate VIDEO

Constructorii clujeni, dezamăgiţi de criză, îşi încearcă şansa în străinătate VIDEO
Constructorii clujeni sunt dezamăgiţi că piaţa imobiliară locală stagnează şi sunt decişi să-şi încerce norocul în străinătate. Numai că, afară, concurenţa este aprigă, iar românii răzbesc cu greu printre marile companii britanice, americane şi chineze.

Domeniul imobiliar este în continuare afectat de criză în România, aşa încât Patronatul Societăţilor din Construcţii caută variante de redresare. În cadrul unei conferinţe care a avut loc astăzi la Cluj, dezvoltatorii au găsit soluţia: piaţa externă. Patronii au identificat si modalităţile prin care pot obţine contracte în străinătate...

SINCRON: Tiberiu Andrioaiei, vicepreşedinte patronatul costructorilor, spune că societăţile se vorimplica în misiuni economice cu suport de la Consiliul de export, şi în relaţii economice pe plan  international.

Prezent la eveniment, arhitectul Şerban Ţigănaş a vorbit despre concurenţa uriaşă de pe piaţa externă a construcţiilor. "Cel mai mare furnizor de proiecte de construcţii în exterior sunt companiile britanice şi americane şi mai recent cele chineze, dar există mari constructori şi în România, care au intecendente", a spus el.

Conferinţa din Cluj face parte dintr-o serie de şapte evenimente. Concluziile vor fi trase la o conferinţă naţională, programată la Bucureşti.

Comenteaza