“Constructorii de la noi fac o autostradă în cinci ani în loc de doi”

“Constructorii de la noi fac o autostradă în cinci ani în loc de doi”
Deputatul Marius Sorin Bota susține că antreprenorii în construcții din România lungesc în mod intenționat perioada de șantier a autostrăzilor la care lucrează.

La Comisia pentru transporturi și infrastructură din cadrul Camerei Deputaților a avut loc o întâlnire de lucru la care au participat reprezentanți ai constructorilor de autostrăzi, de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii din România (CNAIR) și de la Ministerul Transporturilor. 

În cadrul acestei ședințe de lucru, deputatul, vicepreședinte al Comisiei, a cerut o mai bună organizare și plata la zi a subantreprenorilor români care duc greul acestor șantiere. El a subliniat faptul că, până la acest moment, s-a parcurs 50% din programul cu care România s-a angajat în fața Uniunii Europene în ceea ce privește modernizarea infrastructurii rutiere pentru a avea o rețea compatibilă cu cea din UE.

“Atât erorile din documentațiile întocmite de către CNAIR (unde este o problemă de incapacitate sau incompetență), cât și lipsa voită din partea constructorilor de a termina la timp lucrările sunt cauzele principale ale întârzierilor. Ceea ce se poate face în doi ani la noi se face în cinci pentru că așa doresc constructorii care au o atitudine distructivă”, afirmă Marius Bota.

Comenteaza