Constructorii din România s-au adunat la Cluj. “O asociere de firme din țară ar putea câștiga contracte mari”

Constructorii din România s-au adunat la Cluj. “O asociere de firme din țară ar putea câștiga contracte mari”

Firmele de construcții din România au un cuvânt mic de spus la marile licitații, însă dacă s-ar asocia ar putea să câștige contracte consistente, consideră deputatul Sorin Bota, invitat la conferinţa Asociaţiei Române a Antreprenorilor de Construcţii (ARACO) de la Cluj-Napoca.

Asociaţia profesională şi patronală este confederativă și reprezentativă pentru ramura de construcţii-montaj. În luarea sa de cuvânt, deputatul a făcut referire la câteva probleme cu care se confruntă piaţa construcţiilor din România.

“Sunt firme străine care câştigă licitaţii în România în asociere cu firme româneşti. Se poate face această asociere, inclusiv cu firme din afara Uniunii Europene, precum China, Japonia. Primul proiect scos la licitaţie pe care l-au câştigat chinezii, în asociere cu o firmă locală, este centura Bucureştiului. Ei aduc tehnologie, know- how şi forţă de muncă, nu neapărat mai iefrină, ci disponibilă, pentru că la noi nu mai găseşti.

Sunt firme din România care au reuşit într-un parteneriat cu firme din străinătate, însă sunt şi firme care sunt cumva ”a doua roată”, având un cuvânt mic de spus. O asociere de firme româneşti, care să participe în licitaţii, ar putea câştiga contracte mari, lucru care este foarte important.

Organizațiile nonguvernamentale sunt structuri care, în anumite domenii, de exemplu mediu, sunt foarte active şi vocale, urmărindu-;i cu stricteţe obiectivele. Și organizația dvs ar trebui să se implice mai mult în ceea ce se întâmplă pe piaţa construcţiilor din România, având în componenţă firme cu experienţă şi expertiză în acest domeniu de activitate”, a punctat deputatul.

Comenteaza