Contractul pentru Bosch, avizat de consilierii judeţeni cu o singură modificare. Vezi care VIDEO

Contractul pentru Bosch, avizat de consilierii judeţeni cu o singură modificare. Vezi care VIDEO
Contractul pentru fabrica de automotive Bosch din Jucu a fost aprobat în urmă cu puţine momente de consilierii judeţeni, întruniţi în şedinţă extraordinară în acest scop.

Contractul de superficie a fost încheiat între Consiliul Judeţean Cluj, Tetarom SA şi Robert Bosch SRL Bucureşti. Vezi aici ce prevede

Singura modificare e cea de la articolul 3.2, unde se prevede faptul că instituţia publică ar urma să asigure iluminatul public în incinta parcului pentru întreaga durată a contractului, de 99 ani. Prevederea a fost adoptată în unanimitate, astfel că acum CJ Cluj va fi obligat să asigure iluminatul public doar până la limita parcului industrial.  Decizia vine la iniţiativa consilierului judeţean Dan Canta. "Nu putem asigura iluminatul public în parcul industrial pentru următorii 99 ani, cât prevede contractul", a explicat el. La şedinţă au fost prezenţi 30 dintre cei 37 de consilieri judeţeni. Contractul a fost aprobat în unanimitate.

Contractul are o componentă secretă, ce se referă la tehnologiile de fabricaţie. "Există o solicitare expresă care prevede ca, până la aprobarea ajuorului de stat, acest contract să fie confidenţial", a explicat Tişe. "În lipsa ajutorului de stat, nu putem vorbi despre această companie", a adăugat el.

Obiectul contractului este constituirea, în favoarea Robert Bosch SRL a unui drept real de superficie asupra unor parcele de teren de 21,5 hectare din perimetrul parcului industrial Tetarom III, pe o durată de 99 de ani. În schimb Bosch se obligă prin contract să investească cel puţin zece milioane de euro sau echivalentul în lei.

Grupul Bosch a avut anul trecut, în România, o cifră de afaceri de 161 milioane euro, cu 1.009 angajaţi în cinci fabrici.

Etichete
Comenteaza