Foto Controale de amploare pe șantierele de construcții din Mănăștur. Ce s-a verificat

Controale de amploare pe șantierele de construcții din Mănăștur. Ce s-a verificat
Controale de amploare pe șantierele de construcții și la firmele din Mănăștur. Ce s-a verificat
Controale de amploare pe șantierele de construcții și la firmele din Mănăștur. Ce s-a verificat

O acțiune la care au participat polițiști, inspectori ITM și jandarmi a avut loc, marți, în cartierul Mănăștur. Au fost verificate mai multe șantiere de construcții, societăți comerciale, precum și zonele în care sunt cazați cetățeni străini.

Marți, între orele 09.30 și 12.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au desfășurat activități în baza unui plan de acțiune, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Județului Cluj, cu sprijinul inspectorilor de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj, dar și a jandarmilor și a polițiștilor locali.

Conform IPJ Cluj, s-a acționat pentru combaterea și prevenirea muncii nedeclarate, verificarea modului de respectare a prevederilor legale în domeniul securității și sănătății în muncă, combaterii construcțiilor ilegale și a migrației ilegale, precum și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

Acțiunea a avut loc în cartierul Mănăștur, fiind efectuate verificări la mai multe șantiere de construcții, societăți comerciale, precum și în zonele în care sunt cazați cetățeni străini.

Cu această ocazie, au fost verificate aproximativ 60 de persoane, dintre care 13 cetățeni străini.

În cadrul verificărilor societăților comerciale au fost aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 20.000 de lei. De asemenea, reprezentanții a 5 firme au fost invitați la sediul I.T.M. pentru verificarea documentației necesare.

De asemenea, polițiștii au instruit beneficiarii construcțiilor cu privire la obligațiile pe care aceștia le au și cu privire la modul de asigurare a pazei bunurilor aflate pe șantiere.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza