Corina Martin: "TAROM şi Blue Air, care asigurau chartere pe Turcia, ar putea putea extinde rutele interne - Iași, Cluj, Timișoara, Sibiu spre Constanța"

Corina Martin:
Gradul de ocupare a hotelurilor de pe litoral în acest weekend va fi de 100%, iar stațiunile Mamaia și Vama Veche sunt cele mai căutate, a declarat Corina Martin, președintele Asociației Litoral Delta Dunării (ALDD) și președinte al Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din Romania (FAPT).

Aceasta a spus că înainte chiar de evenimentele de la Nisa și din Turcia s-a observat o tendință de reorientare către România a unor turoperatori polonezi care luau în calcul să reducă volumul de operațiuni pe Turcia.

În contextul actual, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România apreciază că reprezentanții Autorității Naționale pentru Turism ar fi trebuit să organizeze un comandament care să pună imediat în valoare destinațiile interne și să ofere mai multe opțiuni în interiorul destinațiilor românești.

"O intervenție acum a TAROM și a companiei private românești Blue Air ar fi foarte bună dacă vor exista anulări de vacanțe din Turcia. Aceste două companii care asigurau chartere pe Turcia ar rămâne, în aceste condiții, cu un excedent de aeronave care ar putea fi introduse acum, imediat, pe rute interne: Iași, Cluj, Timișoara, Sibiu spre Constanța.

Vorbesc de Constanța pentru că suntem într-o perioadă în care cererea este mai mare pentru litoral. Această relocare de aeronave ar oferi românilor mai multe variante de a ajunge pe litoralul românesc", a precizat Martin, citată de agerpres.ro.

Nu în ultimul rând, aceasta a precizat că pe lângă litoral, Transilvania, Oltenia, Bucovina sunt zone la fel de atrăgătoare pentru petrecerea vacanței.

Comenteaza