Coronavirusul, mai tare ca parfumul. Douglas închide 500 de magazine

Coronavirusul, mai tare ca parfumul. Douglas închide 500 de magazine
Magazinul din Polus / Vivo a fost inaugurat acum 10 ani

Retailerul german de parfumuri Douglas, cu magazine la Cluj în mall-urile Vivo și Iulius, a anunţat că va închide 20% dintre unitățile pe care le are în Europa pentru a se concentra pe vânzările online, în condiţiile în care pandemia a dus la scăderea vânzărilor în unitățile fizice.

"Aproape 500 din cele 2.400 de magazine europene vor fi închise până în toamna lui 2021, în principal în sudul Europei", a informat grupul german. 2.500 de posturi vor fi ameninţate de închiderea magazinelor europene, dintre care 350 în Franţa, unde grupul intenţionează să închidă 62 de unități, conform Economica.net.

Alte 60 de magazine vor fi închise în Germania, unde grupul are în prezent o reţea de 430 de unități. Douglas, companie care are o prezenţă deosebită în Spania, Italia şi Polonia, îşi justifică măsurile de restructurare prin "modificarea obiceiurilor de consum ale clienţilor", care s-au reorientat spre achiziţiile online, în detrimentul vânzărilor fizice.

Grupul german este deţinut de fondul de private equity CVC şi de familia Kreke, care a înfiinţat parfumeriile Douglas în sec. XX, la Hamburg. În exerciţiul financiar 2019/2020, profitul operaţional a scăzut cu 16,7% până la 292 de milioane de euro. Vânzările au consemnat un declin de 6,4% până la 3,2 miliarde de euro, chiar dacă pe segmentul online afacerile au înregistrat o creştere de 40,6%, până la 822 milioane.

Comenteaza