Video Foto Evenimentul anului în jocurile video. Creatorii clujeni și-au lansat produsele în Germania

Evenimentul anului în jocurile video. Creatorii clujeni și-au lansat produsele în Germania
Cel mai mare eveniment al industriei de gaming grupează 1.100 de companii din toată lumea

Jocurile video produse la Cluj au stârnit atât interesul specialiștilor internaționali, cât și al pasionaților din domeniu din toată lumea. Companiile clujene Rikodu și Tractor Set Go au fost incluse într-un program de promovare a exportului inițiat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri.

10 producători de jocuri video au promovat industria românească și ultimele tendințe autohtone în domeniu, la târgul internațional GamesCom, care a avut loc la Köln, cel mai important eveniment anual din industria de gaming.

Creatorii de jocuri video din România au fost prezenți pentru a treia oară consecutiv la târgul din Köln, Germania. Anul acesta, cinci dintre companiile prezente au oferit, în zona entertainment a târgului, jocuri 100% românești, care au fost testate de sutele de mii de jucători din toată lumea care au vizitat GamesCom.

Second Hand: Frankie’s Revenge, realizat de clujenii de la Rikodu, este un joc multiplayer cooperativ care te lasă să îți creezi propriul superrobot din electrocasnice vechi și să pleci la luptă pentru a salva lumea de mașini și extratereștrii răufăcători. Acesta  poate fi cumpărat pe platforma Steam în regim Early Access.

Interrogation este un joc puzzle intrigant, în care jucătorul intră în pielea unui detectiv ce interoghează suspecți și încearcă să afle adevărul de la ei. Studioul care l-a creat, Critique Gaming, este un start-up ce a beneficiat acum doi ani de fonduri prin programul Start-up Nation și recent a primit o investiție de tip ”angel” de la un grup de întreprinzători români, transformând studioul într-o societate pe acțiuni.

Raiders of the Lost Island este un joc amuzant, parțial cooperativ, care poate fi împărtășit de toată familia (2-4 jucători). Acțiunea se desfășoară pe o insulă ce e pe punctul de a se inunda și trebuie să colaborezi pentru a construi o ambarcațiune care poate salva pe toată lumea. În același timp, trebuie să strângi mai multe comori de pe insulă decât ceilalți jucători. Din această vară, Raiders of the Lost Island poate fi achiziționat pe platforma Steam în regim Early Access.

Bossgard – un joc de tip Player vs. Player (PVP) asimetric de șase jucători, online și local, în care un Șef controlat de un jucător se luptă cu echipe de Vikingi de toate națiile. Jocul este dezvoltat de Sand Sailor Studio din București, creatorii jocului Black: The Fall, și poate fi procurat de pe Steam pentru PC.

Cu această ocazie a fost prezentat și trailer-ul jocului Future Tribes, ce va fi lansat de AMC Games în iarnă. Este un joc gratuit de tip Multiplayer Online Battle Arena (MOBA) pentru iOS și Android. Jucătorul trebuie să aleagă cinci unități și să le arunce în luptă împotriva unităților inamice, într-un duel rapid, în timp real.

Alte cinci companii din țara noastră, Tractor Set Go, Amber Studio, AMC România, Whyttest și Those Awesome Guys, care se numără printre cele mai importante din domeniu, recunoscute deja și respectate la nivel internațional, au participat în zona de business a târgului la o serie de întâlniri business to business cu profesioniști internaționali din industria de gaming.

Acestea au stabilit noi contacte și relații de colaborare cu parteneri internaționali, care le oferă condițiile pentru noi contracte și continuarea celor aflate în derulare.

Participarea României la târgul internațional GamesCom 2019 a fost organizată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în colaborare cu Asociația Dezvoltatorilor de Jocuri Video din România (RGDA) prin programul de promovare a exportului, cu un buget de 437.435 de lei.

Companiile românești participante au fost Amber Studio, AMC RO Studio, Critique Gaming Studios, Last Tales, Quantic Beans, Rikodu, Sand Sailor Studio, Those Awesome Guys, Tractor Set Go, Whyttest. Anul acesta, la GamesCom au expus 1.100 de companii din 50 de țări, pe o suprafață de 218.000 mp.

Comenteaza