Credeați că nu se mai poate? Ei bine, apartamentele din Cluj s-au scumpit din nou

Credeați că nu se mai poate? Ei bine, apartamentele din Cluj s-au scumpit din nou

Prețurile apartamentelor din „Monaco de Transilvania" cresc în continuare. Imobilele s-au scumpit cu 4,2% în doar o lună de zile. Cu o medie de 1.650 euro/mp, Bucureștiul e mult sub Cluj-Napoca, unde prețul mediu solicitat de vânzători este de 2.330 de euro/mp.

Tensiunea socio-politică resimţită în contextul conflictului militar din Ucraina nu a avut, până în momentul de faţă, un efect tranşant asupra preţurilor de pe piaţa rezidenţială, notează o analiză a platformei imobiliare.ro. Astfel, Indicele Imobiliare.ro a înregistrat, în ultimele 31 de zile, un avans de 2,8% la nivel de ţară – marjă de creştere semnificativ comparabilă cu cea din februarie, anume 0,8%. Suma medie solicitată pentru un apartament, fie el vechi sau nou, a ajuns, astfel, la 1.654 de euro pe metru pătrat util la sfârşitul lunii martie (faţă de 1.609 de euro pe metru pătrat în februarie).

Prețuri mai mari la apartamente din Cluj-Napoca

La fel ca în februarie, aşteptările vânzătorilor de apartamente din Cluj-Napoca s-au majorat şi în martie, de data aceasta cu 4,2%; acestea se situează, în prezent, la o medie de 2.330 de euro pe metru pătrat util, comparativ cu 2.236 de euro pe metru pătrat la sfârşitul lui februarie.

Preţurile s-au majorat pe ambele segmente de piaţă analizate: locuinţele vechi s-au apreciat cu 3,1% (de la 2.209 la 2.278 de euro pe metru pătrat util), iar cele noi cu 5% (de la 2.256 la 2.369 de euro pe metru pătrat).

După şocul resimţit la începutul crizei din ţara vecină, când cererea scăzuse brusc pe un fond puternic emoţional, piaţa rezidenţială şi-a revenit în ultimele 3 săptămâni, astfel încât cererea este din nou la nivelul de dinainte de 24 februarie. Pe fondul cererii crescute şi a creşterii costului de construcţie, ne aşteptăm ca preţurile apartamentelor să continue acest trend ascendent - Daniel Crainic, Director de Marketing Imobiliare.ro

Evoluția prețurilor din Capitală

Pe tot parcursul lunii martie, apartamentele disponibile spre vânzare în Bucureşti au înregistrat un avans general de 2,4%, preţurile crescând de la o medie de 1.609 de euro pe metru pătrat util, până la 1.648 euro pe metru pătrat. Aşteptările vânzătorilor s-au majorat pe ambele segmente de piaţă analizate, însă într-o măsură diferită: locuinţele din blocurile vechi s-au apreciat cu 1,9% (de la 1.562 de euro pe metru pătrat, la 1.592 de euro pe metru pătrat), în vreme ce unităţile locative nou-construite au resimţit o creştere de 2,8%, de la 1.713 la 1.761 euro pe metru pătrat util.

Comenteaza