Crește interesul românilor pentru chirii. Care sunt prețurile în Cluj-Napoca

Crește interesul românilor pentru chirii. Care sunt prețurile în Cluj-Napoca

Față de aceeași perioadă a anului trecut, în Cluj-Napoca, prețul mediu pentru chirii a crescut cu 12%.

Interesul pentru chirii a fost pe un trend ascendent în luna mai, în comparație cu luna anterioară. Românii au vizualizat cu 14% mai multe pagini cu anunțuri imobiliare și au făcut cu 3% mai multe contactări comparativ cu luna aprilie (contactările sunt interacțiunile între chiriași și cei care publică anunțuri de închiriere pe platformă).

De asemenea, față de aceeași perioadă a anului trecut, interesul pentru chirii a fost mai ridicat în acest an – datele arată că au fost vizionate cu 11% mai multe pagini cu anunțuri imobiliare și că au fost realizate cu 9% mai multe contactări, potrivit unui comunicat Storia.

Chiriile rămân la același preț în Cluj

În Cluj-Napoca, prețul mediu de închiriere pentru un apartament cu o cameră este de circa 330 de euro, și pentru două camere, costul este de 500 de euro/lună, în vreme ce la apartamentele cu trei camere, prețul este de 600 euro/lună.

Crește interesul românilor pentru chirii. Care sunt prețurile în Cluj-NapocaSursă: storia.ro

În Cluj-Napoca, prețurile medii solicitate în luna mai au rămas constante cu cele din luna anterioară, însă putem observa o creștere de 12% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Media prețurilor solicitate ale chiriilor în principalele orașe mari din țară este relativ constantă față de luna anterioară, chiar dacă pe anumite segmente de locuințe s-au identificat creșteri sau scăderi. Totuși, prețurile solicitate pentru chirii au crescut, în medie, cu 16% (la nivel național - n. red.) de la un an la altul, menționează sursa citată.

Comenteaza