Cu cât vând proprietarii de la Ursus apartamente în Cluj

Cu cât vând proprietarii de la Ursus apartamente în Cluj
Grupul Drusal-Florisal, cu activitate de bază în domeniul salubrităţii, şi-a extins afacerile imobiliare din oraş.

Proiectul finalizat e aproape integral vândut, iar un al doilea, încă în şantier, are clienţi pentru 80% din apartamente. Următoarea țintă: proiectul pentru terenul Ursus, cu orizont de timp 2015. Dezvoltatorii care au achiziţionat recent terenul fostei fabrici de bere de pe Calea Mănăştur au în derulare vânzările şi pentru complexul aflat încă în şantier în zona Ploieşti-Constanţa.

Prin Florisal, grupul de investitori activi şi în Drusal a demarat anul trecut lucrările pentru un ansamblu cu funcţiuni mixte în zona str. Ploieşti-Constanţa. Chiar dacă iniţial beneficiarul a avut probleme cu echipa care elaborează noul Plan Urbanistic General al oraşului, dar şi cu vecinii nemulţumiţi de dimensiunea noului proiect, Florisal a obţinut în cele din urmă autorizaţia de construire şi a dat drumul lucrărilor. Ansamblul va fi unul format din două zone cu funcţiuni diferite şi trei corpuri de clădire. Potrivit proiectului, la intersecţie este amplasată clădirea de birouri, de şase etaje plus unul retras, încadrată de două corpuri rezidenţiale (86 de apartamente), cu patru etaje şi încă două retrase (unul pe str. Constanţa, unul pe str. Ploieşti).

Cu toate că ansamblul e încă în şantier, cu estimare de finalizare abia spre finalul anului, mare parte din apartamente sunt deja contractate, potrivit reprezentanţilor dezvoltatorilor. "Procesul de vânzare a mers foarte bine. Nu sunt mai mult de 15 apartamente disponibile în ansamblul de pe Ploieşti-Constanţa. Spaţii de birouri mai sunt, dar peste 80% dintre apartamentele sunt date", a menţionat Cătălin Rus, de la REMS Imobiliare, agenţia care reprezintă proiectul în piaţă. Preţul mediu de vânzare a apartamentelor din apropierea Pieţei Mihai Viteazul este de 1.200 euro/mp (la stadiu semifinisat), plasând ansamblul Florisal la limita superioară a preţurilor din oraş.

Drusal Baia Mare, activă în domeniul managementului şi reciclării de deşeuri, a finalizat recent construcţia unui complex mixt pe Calea Dorobanţilor, botezat Platinia, pentru care şi-a şi găsit clienţi. Imobilul de birouri este amplasat înspre Dorobanţilor într-o clădire cu cinci etaje, iar cel destinat locuinţelor a fost proiectat în partea din spate a parcelei şi include 89 de apartamente, din care a mai rămas nevândut unul, potrivit reprezentanţilor dezvoltatorilor. Etajele clădirii de birouri, adică 2.000 mp de spaţii, vor fi preluate de compania informatică Garmin, iar parterul comercial este ocupat de EMag şi de agenţia de turism Z Tour.

Drusal este compania care a marcat recent una dintre cele mai importante tranzacţii cu terenuri de pe piaţa imobiliară locală din ultima perioadă, prin achiziţia unei suprafeţe din fosta platformă a Ursus. 1 ha din terenul fostei fabrici a fost preluat de către compania din de managementului şi reciclare a deşeurilor, controlată de omul de afaceri Vasile Puşcaş (ginerele fostului ministru de Interne, Ioan Rus, n. red.). Noul proprietar a precizat că planurile pentru exploatarea terenului nu au fost încă stabilite, prioritare fiind acum celelelalte proiecte deja demarate. Cu toate acestea, proiectul pentru terenul Ursus se află deja pe traseul de obţinere de avize necesare. Cel mai probabil, lucrările pentru ansamblul cu funcţiuni mixte de pe fostul teren Ursus vor demara în 2015.

Comenteaza