Cum ar putea ieşi biruitori din criză producătorii locali din Cluj. Platforma online care le poate salva afacerile

Cum ar putea ieşi biruitori din criză producătorii locali din Cluj. Platforma online care le poate salva afacerile
| Foto: pagenews.gr

Producătorii locali din Cluj ar putea ieşi biruitori din criză.

Roxana este unul dintre micii producători din Cluj care s-a panicat la începutul crizei. Nu ştia cum va face faţă, mai ales că ea îşi vindea produsele de cosmetică, doar la târgurile de profil. Platforma “Made în Cluj” a venit că un colac de salvare  pentru business-ul ei, iar acum pregăteşte deja comenzile pentru livrare.

“Am intrat la un moment dat într-o mică panică. Pentru mine, într-adevăr partea care lipseşte în acest moment şi care mi-ar fi adus mai multe venituri este partea de târguri de profil la care participăm până acum şi la care aş fi participat şi în continuare. Mi s-a părut o iniţiativă foarte faină şi bună mai ales pentru cei care nu au site. Nici eu nu am unul. Au venit solicitări de comenzi. În orice caz aşa  mergem în continuare  pe un flow ok de vânzări.”, a declarat Roxana Miriţa, fondator marca de cosmetice

Uşurat respiră şi Bogdan acum, un apicultor din satul Dumbrava, judeţul Cluj. Nu mai duce miere la restaurante sau la firmele de IT cum o făcea cândva, dar o vinde în schimb pe internet. S-a înscris repede pe platforma online, iar astăzi a venit în Cluj cu maşina încărcată de miere. “Acum vă prezint prima comandă de pe site-ul “Made în Cluj”.  Este o miere cu nucă, asta costă 12 lei, miere cu fagure tot 12 lei şi figure simplu 10 lei.”, a precizat Bogdan.

Sunt loviţi de criză, dar nu se lasă bătuţi. Cu ajutorul primit de la IT-şti, fac tot ce pot că să nu îşi piardă micile afaceri. “Înainte dădeam la restaurante, la firmele de IT pentru angajaţi, acestea s-au închis toate, acum a apărut platforma care ne ajută să vindem produsele online. Ne ajută, că noi nu avem resursele necesare să ne facem site-ul nostru acum. Au apărut comenzile foarte repede după ce am postat pe platformă.”, a declarat Bogdan Manolache, apicultor.

“Comanda ajunge direct la producător, acesta o procesează, contactează clientul, o livrează şi încasează banii. Avem peste 80 de producători înscrişi şi undeva la 800 de produse. De trei - patru zile de când am deschis platforma online s-au făcut deja comenzi.“, a declarat  Dan Ciulea, cofondator platforma Made în Cluj.

Comenteaza