Cum arată noul turn NTT din centrul Clujului FOTO

Cum arată noul turn NTT din centrul Clujului FOTO
Angajaţii companiei informatice din Cluj se mută în noul turn de 13 etaje care va fi conectat de primul printr-un sistem de culoare. NTT Data România (NDR) a prezentat pe pagina sa de pe reţeaua de socializare Facebook imagini cu oamenii aflaţi în plin proces de mutare. Noua clădire va fi inaugurată oficial în curând.

„Noul sediu, fratele geamăn al The NTT DATA Tower, şi-a aşteptat primii locatari cu gogoşi, miros proaspăt de mutare şi un ambient future-like. Încă puţin şi clădirea va fi complet finalizată”, au anunţat cei de la NTT. Compania va activa într-un nou spaţiu modern, pe 9.000 mp, situat în centrul orașului, lângă sediul actual. Investiția se cifrează la 1,5 milioane de euro. 
 
Al doilea turn va fi interconectat cu primul şi va dispune de spații în care vor activa încă 1.000 oameni. Amenajarea primului turn de pe strada Ploieşti-Constanţa, care găzduieşte 550 de specialişti, pe 12 niveluri, a presupus o investiţie de 1,8 milioane de euro.
 
Pe cele 13 etaje ale noii clădiri designul spaţiilor va fi în linie cu noile trenduri în psihologia persoanelor care lucrează în domeniul IT, cu spaţii creative, standing desks şi spaţii pentru videoconferinţe sau pentru relaxare, cu scopul de a oferi o varietate de alegeri în funcţie de preferinţe, inclusiv cu zone ce redau sentimentul home-office.
 
NDR a amenajat săli specializate, care să deservească organizărilor de evenimente din comunitate precum conferinţe IT, congrese din alte domenii, reuniuni ale oficialităţilor, evenimente academice, educaţionale, de business, pentru mass-media sau cu caracter social. 
 
„Vom regăsi în clădirea noastră atât săli ultramoderne de training, amfiteatre pentru diverse evenimente, săli de curs, săli profesorale, cât şi spaţii de relaxare şi zone special amenajate pentru facilitarea comunicării informale şi intercunoaștere”, declara Daniel Metz, director general al NDR.

Aceasta îşi va dubla până în 2020 cifra de afaceri, la 100 de milioane de euro, şi numărul de angajaţi, la 3.000 de oameni, inclusiv prin înfiinţarea de subsidiare în ţările vecine.EBS România a fost preluată de concernul japonez NTT, numele companiei fiind schimbat anul trecut. Din 2013, EBS este parte a grupului Nippon Telegraph and Telephone Corporation. NTT Data este lider furnizor de servicii IT cu sediul central la Tokyo și filiale în 40 de țări.

Mai multe dintre companiile IT din Cluj au atins cifra de 1.000 de oameni în 2015. Printre acestea se numărau Endava (1.381) şi SoftVision (1.104), conform Ministerului Finanţelor Publice.

Comenteaza