Cum este umflată artificial piața imobiliară din Cluj

Cum este umflată artificial piața imobiliară din Cluj

Rareș Iordache este B2B Solution Specialist arată, în detaliu, cum este umflată artificial piața imobiliară din Cluj, cea mai scumpă din ţară.

"O sursă mi-a confirmat că oficial sunt vreo 400 de agenții imobiliare în Cluj, însă cifra neoficială bate înspre 2000. Nu ai loc de ele, agențiile reprezintă primele elemente care au umflat artificial această piață și primele care vor rămâne cu buza umflată la spargerea bulei", scrie Rareş în deschiderea articolului. 

Conform acestuia, agenţii spun că preţurile nu vor scădea, însă notarii sunt de altă părere:  "Nu scad, agenții sunt siguri pe ei. Sunt fluctuații în acest moment, cu scăderi minore în iarnă și prin vară. În rest, urcări bruște, continuă agentul. Ceea ce puțini știu e faptul că acestea sunt cicluri, iar un notar mi-a confirmat asta într-o discuție relaxată". 

Prima cădere va fi atunci când se va reglementa situația acordării creditelor

"Ei, pare mai credibil notarul. Totuși, interesul agențiilor este să țină prețurile sus cât pot de mult tocmai din acest motiv: nu știi ce vremuri ne așteaptă. Pe acest sistem, urci prețul până unde nici nu se mai vede nesimțirea. Ieftin ai dat. Uite, acolo se cere cu 10.000 (zece mii!) mai mult decât ceri tu și zona nu e așa de bună.

Prețul apartamentelor a sărit în aer, a urcat până la cer. Așadar, vă rog să poftiți: un apartament două camere se duce până pe la 85-90.000 euro, în vreme ce apartamentele de trei camere ajung să fie listate și cu prețuri de peste 120.000 euro. Cum se numește asta?". Mai multe AICI! 

Comenteaza