Cum îţi găseşti job pe bani europeni

Cum îţi găseşti job pe bani europeni
Aproape 2.400 de persoane consiliate, dintre care 200 şi-au găsit slujbe iar 12 şi-au găsit propriile afaceri. Acestea sunt cifrele unui proiect cu finaţare europeană de 5 milioane de euro, derulat la Cluj.

Fundaţia Centrul de Dezvoltare Managerială (CDM) este beneficiar al proiectului "Reţea naţionala de centre de informare şi consiliere privind cariera", cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, într-un proiect de 5 milioane de euro care urmăreşte informarea si consilierea privind cariera, gratuita, a 25.000 persoane, pe durata a trei ani si este derulat de către Fundaţia Centru de Dezvoltare Manageriala şi realizat în parteneriat cu OMV Petrom SA.

Proiectul se adresează persoanelor disponibilizate, şomerilor şi persoanelor în căutarea unui loc de muncă, în 15 centre regionale unde sunt ajutate să-şi întocmească un CV profesional, un bilanţ profesional şi o scrisoare de intenţie. "Beneficiul major al consilierii constă în pregătirea persoanelor consiliate pentru întâlnirea cu angajatorii, astfel persoanele consiliate isi sporesc şansele de angajare in competiţia cu alte persoane in căutarea unui loc de muncă", specifică organizatorii.

Un număr de 27.933 de persoane au beneficiat de serviciile de consiliere până acum. Dintre acestea 2.258 si-au găsit un loc de munca iar 186 au ales sa deschidă o afacere pe cont propriu, beneficiind de o subvenţie in valoare de 1000 lei care sa contribuie la cheltuielile de constituire a unei societăţi comerciale sau de obţinere a autorizaţiei de funcţionare ca PFA.

Comenteaza