Cum izolezi fundația casei pentru eficiență termică

Cum izolezi fundația casei pentru eficiență termică

Fundația casei trebuie să fie foarte bine izolată pentru a nu exista astfel risipă de căldură. Izolația acesteia este necesară în acest caz fie că vei opta pentru un spațiu compus din parter și mansardă, fie pentru un spațiu ce are și subsol. În ambele situații casa trebuie să fie extrem de bine izolată, astfel încât să nu existe scurgeri de căldură.

Atunci când ai realizat deja construcția casei, te preocupă mai mult ca sigur izolația pereților acesteia, considerând astfel că ai reușit să duci la bun sfârșit această etapă constructivă. Nu putem spune acest lucru până ce nu vom acorda mare atenție detaliilor.

Pentru ca aerul rece să nu pătrundă prin pereții casei sau prin fundația acesteia în încăpere, este nevoie de o izolație executată corect. În plus, este necesar pentru o fundație să aveți în vedere aplicarea unor materiale hidroizolatoare, care să țină la distanță infiltrațiile de apă.

Pentru cea mai bună eficiență, ar fi bine să izolați atent și să îndepărtați stratul de pământ ce se află în jurul locuinței, astfel încât să îi faceți loc izolației și să fie cât mai adânc realizată. Iată câteva etape de care să ții cont pentru a realiza o izolație corectă a fundației casei, furnizate de platforma Concept Casa.

1. Îndepărtarea pământului

Este bine să dați la o parte un strat de circa 20-30 de centimetri de pământ, de jur împrejurul casei, izolând astfel bine fundația. Puteți face acest lucru destul de repede, cu ajutorul unei lopeți și a unei sape. Dacă deja ați asfaltat de jur împrejurul casei, este bine să îndepărtați stratul de beton, astfel încât să izolați corect.

2. Aplicarea stratului de polistiren expandat

Se va aplica un strat de polistiren expandat, de 10 cm și cu o densitate cât mai mare. În acest mod, vom proteja locuința de frig. De asemenea, aplicarea stratului de polistiren expandat se va face cu ușurință, cu ajutorul adezivului de lipire, meșterii folosindu-se de un șpaclu pentru întinderea materialului.

Mai apoi, se va lipi placa de polistiren bine, prin presare pe fundația casei, cât mai jos posibil. Există și meșteri care recomandă tencuirea fundației casei, ca primă etapă izolatoare.

3. Aplicarea celui de-al doilea strat izolator

Izolația fundației are nevoie de aplicarea unui strat de polistiren extrudat, de o grosime de 3 centimetri. Acest strat de polistiren este foarte rezistent în fața intemperiilor vremii, înghețului și dezghețului și reușește să formeze o adevărată barieră termică între exterior și interior.

Este bine să aplicați stratul de polistiren extrudat cât mai adânc, în interiorul solului, de jur împrejurul fundației casei. De asemenea, polistirenul extrudat se va lipi cu ajutorul unui adeziv de cea mai bună calitate, materialul fiind întins de un șpaclu. Plăcile vor fi așezate cu atenție și prin presare.

4. Masa de glet

Acest tip de izolație are nevoie de aplicarea unei mase de glet, în două straturi, pe suprafața polistirenului, pe care a fost așezată plasă de armare din fibră de sticlă. Se așează destul de ușor pe toată suprafața polistirenului.

În cazul în care vă doriți și hidroizolarea fundației, ar fi indicat ca mai înainte de aplicarea masei de glet să se așeze o folie de polietilenă de mare densitate. Această folie este un bun termoizolator.

5. Masa de tinci

La finalul execuției lucrării se va mai aplica un strat consistent de tinci, care să finiseze și mai bine fundația casei. După ce acest ultim strat a fost aplicat se poate trece la finisaj, recomandat fiind cel din piatră naturală, rezistentă în fața precipitațiilor și umezelii.

Comenteaza