Video Codin Maticiuc, cât pe ce să-și rupă picioarele la Ortopedie Cluj: Cel mai în paragină spital pe care l-am vizitat. Se pot face filme de groază acolo

Codin Maticiuc, cât pe ce să-și rupă picioarele la Ortopedie Cluj: Cel mai în paragină spital pe care l-am vizitat. Se pot face filme de groază acolo

Codin Maticiuc vrea să strângă bani pentru Spitalul de Ortopedie Cluj, despre care spune că este "poate cel mai în paragină pe care l-am vizitat".

Codin Maticiuc povestește că, imediat după Sports Festival, unde a alergat la Crosul Super Eroilor, eveniment menit să strângă bani pentru proiectul Spitale Publice din Bani Privați, s-a întâlnit cu Claudia Gherman, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj.

"Luna asta am fost la Cluj, la Sports Festival. Am fost cu #spitalepublicedinbaniprivati, cu o parte din ambasadorii fundației la un cross menit să strângă bani pentru fundație.
Lângă mine au fost sportivi, muzicieni, standuperi și influenceri de tot felul. Au alergat și au îndemnat pe alții s-o facă. Oameni.
Tot acolo, în hotelul Radisson Blu din Cluj, am pus un tricou și o scrisoare în fiecare cameră în care locuia o vedetă. Îi indemnam să le poarte și să posteze o poză. Doar două au făcut-o, Gheorghe Hagi si Ionel Danciulescu cărora le mulțumesc din suflet. Oameni.
Probabil că nu o să le placă să-și vadă numele aici dar în ultima seară petrecuta la hotel, familia Ciorcila a făcut o donație considerabilă pentru renovarea secției de nefrologie pediatrica de la Fundeni. Oameni.
Și pentru că mă aflam la Cluj, am zis sa fac o vizită și la un spital din localitate ca să dau o mână de ajutor, imediat după Sports Festival, luni - în ziua de Rusalii", a povestit Codin Maticiuc, într-o postare pe Facebook.

Influencerul spune că și-a dat întâlnire cu managerul Spitalului Județean Cluj, Claudia Gherman, în curtea Spitalului de Ortopedie.

"Am dat de Claudia Gherman, doctor, manager al spitalului județean din Cluj. Ne-am dat întâlnire în curtea spitalului de ortopedie din Cluj. Șoferul doamnei manager era chiar fiul dânsei. Știți cum vă puteți da seama extrem de repede de caracterul unui om? După copii. Cum sunt îmbrăcați, cum sunt educați, vocabularul, atitudinea. Puștiul era cea mai bună carte de vizita a mamei. Al doilea semnal că mă aflam înaintea unei doamne pe cinste a fost prima ei frază:

"- Bine ați venit, ce bine ca ați venit acum de Rusalii când e liber că am mai mult timp să vă arăt tot!"
Da. Un bugetar, în ziua lui liberă bucuros de șansa de a atrage investiții private într-un spital de stat. Normalitate o să ziceți? Vreți sa știți câți m-au refuzat (tot din Cluj) pe motivul că acum m-am găsit și eu când e liber? Nu vreți. Familia Gherman era în fața mea, privindu-ma cu speranță. Oameni", a adăugat acesta.

Maticiuc: Este poate cel mai în paragină spital pe care l-am vizitat. Nu mă așteptam să fie tocmai la Cluj

"Am intrat în spital, poate cel mai în paragină pe care l-am vizitat de când fac asta. Nu mă așteptam să fie tocmai la Cluj. Au nevoie de lucrări de rezistența, de consolidare. Au nevoie de reparații la acoperiș, plouă în saloane! Au nevoie de targi, nu e una întreagă. Au nevoie sa le fie refăcută fațada și intrarea cu o rampă ca lumea, cea din spate are o pantă abruptă. Au nevoie de aparatură, au nevoie de instrumentar chirurgical. Au nevoie de TOT, au nevoie de ORICE.

M-am plimbat pe holurile sumbre, am fotografiat și am filmat sumbrul peisaj. De la etajul doi am privit în hăul unui lift care nu s-a mai montat niciodată. Apă de ploaie se stransese acolo, neagră de la mizerie și timp, pe alocuri acoperită de peturi de Cola și Fanta la doi litri. Un monstru sălășluiește acolo, unul care se hrănește cu plastic și speranța oamenilor care vin să-și trateze oasele rupte.

Am urcat într-un fel de mansardă, ca sa vad situația acoperișului. Filme de groază de buget se pot face acolo. Când am intrat am călcat pe un porumbel mort, alții își făceau de cap deasupra mea. Un al doilea porumbel mort m-a făcut să realizez că un alt monstru își făcea veacul pe acolo, unul care se hrănea cu păsări și picături de ploaie. Un al treilea monstru și-a făcut de cap cu siguranță prin câteva saloane, altfel nu-mi explic situația în care le-am găsit".

Codin Maticiuc, cât pe ce să-și rupă picioarele la Ortopedie Cluj: Cel mai în paragină spital pe care l-am vizitat. Se pot face filme de groază acolo

Acesta a spus că vrea să ajute acest spital de 102 ani - PRIMUL spital de ortopedie din România.

"Vreau să vin la Cluj, vreau să schimb ceva la acest spital unde conducerea e deschisă și dornica să facă treaba. Am nevoie și de voi, iată cum:

1 intrați pe canalul meu de YouTube și vedeți filmarea cu tot ce v-am povestit. Vă las eu link la comentarii.
Abonati-va ca să vă pot ține la curent și video.

2 sms cu textul "FACEM" la 8845 pentru 2 euro pe lună, mai ales că toată suma strânsă în luna iunie e dublată de domnul Țiriac, fiul sau Ion Alexandru și a lor fundație.

3 spitalul vizitat are 102 ani, este PRIMUL spital de ortopedie din România și s-a numit inițial Regina Maria. Dați share va rog acestei postări, poate ajunge până la conducerea la lanțului de spitale private Regina Maria. Dacă tot fac bani din asta poate li se pare oportun să reinvesteasca alături de noi în originalul Regina Maria. Mulțumesc", a mai scris Codin Maticiuc.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

Comenteaza
loading...