Cumpărător misterios pentru 41% din Carbochim

Cumpărător misterios pentru 41% din Carbochim

Un pachet de 41,5% din Carbochim Cluj, cel mai mare producător de abrazive din România, și-a schimbat proprietarii: tranzacţie de 31 de milioane de lei.

Un pachet de 2 milioane de acţiuni, reprezentând 41,5% din capitalul social al Carbochim Cluj, cel mai mare producător de abrazive profesionale din România, şi-a schimbat miercuri proprietarii într-o tranzacţie în valoare de 30,9 milioane lei. Tranzacţia a fost realizată la 15,1 lei pe unitate, cu 11% mai mare faţă de cel din şedinţa precedentă. Compania încă nu a anunţat vânzătorul sau cumpărătorul, conform ZF.

Carbochim este deţinută în proporţie de 26,8% de către Carbo Europe Bucureşti şi în proporţie de 25,1% de către Mircea-Petro Ionescu, în timp ce Viorel Dorin Popoviciu are o participaţie de 13%, iar Gheorghe-Titus-Dan are un pachet de 13% din numărul de acţiuni.

Acţiunile se tranzacţionează pe segmentul principal al Bursei de la Bucureşti la acelaşi preţ cu cel de la finalul anului 2018, pe un rulaj de 19.757 lei. Emitentul are o capitalizare de 67 de milioane de lei. Pe fondul unui avans de 10% al afacerilor în primele trei trimestre ale anului, producătorul de materiale abrazive Carbochim Cluj și-a majorat de șase ori câștigul net. 

VEZI Carbochim a ieșit pe profit

Carbochim a realizat în primele nouă luni ale acestui an venituri  de 29,46 milioane lei, cu 9,39% mai mari decât cele din perioada similară a anului trecut. Profitul net s-a majorat de peste șase ori, fiind de 2,06 milioane lei, față de 337.000 de lei în primele trei trimestre ale anului trecut. 

Societatea a început în iunie plata dividendelor aferente profitului pe 2018, de 1,5 milioane de lei, 55% din rezultatul financiar net înregistrat pe parcursul anului trecut. Carbochim avea 219 angajați. 

Comenteaza