Video Foto Cutremur Turcia: Un echipaj din România a salvat o femeie de sub dărâmături

Cutremur Turcia: Un echipaj din România a salvat o femeie de sub dărâmături
| Foto: Captură video Facebook - IGSU

Echipa RO-USAR deplasată în Turcia a sprijinit, vineri dimineaţa, autorităţile locale pentru scoaterea de sub dărâmături a unei femei, care a fost predată ulterior echipajelor medicale.

„Timp de câteva ore, operaţiunile de salvare au fost continuate de structurile naţionale, cu sprijinul echipei RO-USAR. Astfel, în această dimineaţă, în jurul orei 4,00 (ora locală), echipa de căutare-salvare a României a sprijinit autorităţile locale pentru extragerea unui supravieţuitor (o femeie în vârstă de 55 - 60 ani, conştientă, cooperantă). Persoana a fost predată echipajelor medicale", a informat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), într-o postare pe Facebook.

Se poate observa cum persoanele din jur fac liniște pentru ca echipa RO-USAR să poată identifica în cel mai scurt timp, femeia blocată sub ruinele clădirii.

La ultima misiune alocată, echipa RO-USAR identificase, joi seara, prin căutare tehnică (senzori acustici), posibila prezenţă a unor supravieţuitori. Din spusele localnicilor, clădirea prăbuşită avea 9 etaje, precizează IGSU.

Potrivit sursei citate, la solicitarea expresă a autorităţilor turce, misiunile modului de căutare-salvare RO-USAR au continuat joi noaptea inclusiv în afara sectorului repartizat echipei.

Comenteaza