Dat afară ca angajat, un clujean de 31 de ani şi-a deschis fabrică. De papioane

Dat afară ca angajat, un clujean de 31 de ani şi-a deschis fabrică. De papioane
Un tânăr de 31 de ani dat afară din lanţul de magazine alimentare unde lucra şi-a pus la bătaie salariile compensatorii primite şi economiile făcute, pentru a deschide la Cluj prima fabrică exclusiv de papioane din ţară.

Robert Pantazi administrează singura fabrică de papioane din ţară, cu banii primiţi înainte de ajunge şomer. A preferat să investească suma primită şi economiile, în total 7.000 de euro, pentru a cumpăra maşini de cusut şi a angaja trei cusătorese, în loc să-i cheltuie. "Banii de investiţii  au fost economisiţi din salarii şi din păcate o parte reprezentau salarii compensatorii în urma disponibilizării mele", spune Pantazi.

La un an după deschiderea din februarie 2012, fabrica livrează lunar între câteva sute şi câteva mii de papioane, în funcţie de comenzi.

Preţul papioanelor variază între 30 şi 70 de lei, iar cele mai scumpe sunt cele din piele naturală, cu ţinte de diverse culori. "Materialul este mai scump iar manopera e mai complexă", spune Pantazi". E adevărat că acum papioanele sunt la modă, dar se vor demoda iar cererea nu va fi la fel de mare. Pantazi spune însă că nu se va reorienta. "Vrem să facem un lucru bun şi de calitate, de aceea facem doar papioane; cravatele sunt puţin demodate, credem  noi, dar nu cred că papioanele se vor demoda prea curând", spune el.

La fabrică lucrează cinci persoane - Pantazi împreună cu logodnica sa, şi trei angajaţi la bancurile de producţie.

Etichete
Comenteaza