De unde alimentăm cu motorina cea mai ieftină în drum spre litoral

De unde alimentăm cu motorina cea mai ieftină în drum spre litoral
Asociația Națională de Protecție a Consumatorilor (InfoCons) a realizat un studiu cu privire la preţurile practicate de societăţile de distribuţie de carburant de pe traseul dintre Bucureşti şi Constanţa - Autostrada Soarelui (A2).

Stațiile de carburant menționate în studiu au fost cele din București, Autostrada Soarelui și din Constanta, în perioada 9-10 iulie, respectiv Petrom, Rompetrol și OMV. Ca urmare a analizării prețurilor carburanților, la produsul tip motorină standard, preţurile variază între 4,42 şi și 4,79 lei/litru.
 
Având în vedere capacitatea rezervorului unui autoturism Dacia Logan de 50 de litri, la asigurarea unui plin un consumator poate economisi 18,5 lei, ținând cont de diferența de preț a carburantului de 0,37 lei/litru. „Dacă luăm în considerare costul unei pâini ca fiind de 0,9 lei, de cei 18,5 lei economisiți am putea cumpăra aproximativ 20 pâini”, conform Infocons.
 
Studiul face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor și serviciilor comercializate pe piața românească, derulat de InfoCons în cadrul consorțiului International Consumer Research & Testing pentru produse și servicii la standarde europene, pentru ca alegerea cetățeanului consumator să fie făcută în cunoștință de cauză.
 
InfoCons, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor - membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.
 
Stație carburant    Motorină standard        Locație
 
Petrom................4,71 lei.......................A2
Rompetrol...........4,75 lei........................A2
OMV Viva.............4,79 lei.......................A2
OMV....................4,42 lei.......................Constanţa
OMV....................4,42 lei.......................Bucureşti

Sursa: InfoCons

Comenteaza