A decolat primul charter de Cluj din 2019. Sezonul, cu trei săptămâni mai devreme

A decolat primul charter de Cluj din 2019. Sezonul, cu trei săptămâni mai devreme

Anul acesta, sezonul avioanelor turistice debutează de pe aerogara din Someșeni cu trei săptămâni mai devreme comparativ cu 2018. De sâmbătă, 16 martie, clujenii vor putea călători cu compania aeriană Fly Egypt spre Hurghada, a informat Aeroportul Internațional Avram Iancu (AIAIC).

Prima cursă de Egipt va decola de pe AIAIC de la 14:20. Zborurile vor fi efectuate în fiecare zi de sâmbătă, până în 26 octombrie, cu o aeronavă de tip Boeing 737-700 având o capacitate de 148 de locuri. Din 1 iulie, zborurile acestei companii se suplimentează cu încă o frecvenţă, în fiecare zi de luni.

Fly Egypt a anunţat şi faptul că va opera destinaţia Sharm el Sheikh începând cu 27 aprilie, având o frecvenţă pe săptămână, cu plecare în fiecare zi de luni. Destinația Hurghada s-a situat anul trecut pe doi în topul destinaţiilor de vacanţă favorite ale pasagerilor, care au ales transportul cu avionul de pe AIAIC. Astfel, în anul 2018 au fost înregistrați 14.500 de pasageri pe această destinație.

"Pentru 2019  așteptăm o creștere de până la 20%. La nivelul ultimilor ani s-a constatat un interes regional tot mai crescut pentru destinații turistice sigure și mai puțin vizitate. Cererea pentru vacanțe și în afara sezonului turistic estival, precum și accesul facil prin zboruri directe cu avionul, determină noi acțiuni din partea aeroportului în strânsă colaborare cu tour operatorii pentru dezvoltarea și promovarea rețelei de rute turistice", a transmis conducerea AIAIC.
Comenteaza