Deutsche Telekom va face arhivare electronică în centrul său de la Cluj

Deutsche Telekom va face arhivare electronică în centrul său de la Cluj

O companie din holdingul german Deutsche Telekom obținut autorizarea pentru desfășurarea operațiunilor de arhivare electronică în centrele proprii de date de la Cluj-Napoca și București.

Autorizarea pentru desfășurarea operațiunilor de arhivare electronică în centrele proprii de date ale GTS Telekom este acordată prin ordinul ministrului comunicațiilor și societății informaționale.

Aceasta certifică îndeplinirea condițiilor specifice activității de arhivare electronică și permite integrarea arhivelor electronice ale companiilor în infrastructura GTS Telecom, ce asigură siguranță și integritate a datelor pe termen lung.

Centrele de date ale GTS Telecom sunt localizate în București și Cluj. Odată cu evoluția accelerată a tehnologiei din era digitală, companiile produc un volum din ce în ce mai ridicat de documente electronice care necesită o depozitare în condiții optime de siguranță și confidențialitate.

Această facilitate tehnologică se adresează entităților reglementate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (societăți de servicii de investiții financiare, de administrare a investițiilor, organisme de plasament colectiv, operatori de piaţă, depozitarii centrali, case de compensare, administratori de fonduri de investiții și de pensii private, societăți de asigurare, brokeri de asigurări).

„Această facilitate este o soluție accesibilă tuturor companiilor care doresc să opteze pentru găzduirea arhivei electronice a datelor proprii în deplină siguranță” a menționat Sorin Drăghici, director de vânzări al GTS România.

GTS Telecom a alocat investiții de 310.000 de euro pentru extinderea centrului de date din Cluj-Napoca, inaugurat în 2016. Prin dublarea amprentei de colocare, GTS Telecom a ajuns la o suprafață totală de 210 mp. Investiția în acest al doilea centru de date din România depășește suma de 1 milion de euro.

„Am decis să extindem capacitatea amprentei care să permită companiilor crearea unui Disaster Recovery Center propriu în facilitatea oferită” a menționat Răzvan Stoica, director general al GTS Telecom. Centrul de date din Cluj, localizat în Liberty Technology Park, dispune de o suprafață de colocare de 140 mp.

Compania a înregistrat performanțe financiare în creștere, atingând o cifră de afaceri de 18,5 milioane euro în anul 2017. Aceasta a investit 2 milioane de euro în ultimii trei ani în dezvoltarea centrelor sale de date și a platformelor de Cloud.

GTS Telecom administrează o rețea extinsă de Ethernet și MPLS, bazată pe o infrastructură solidă de fibră optică. În 2014 GTS compania a fost achiziționată de Deutsche Telekom, ca parte din grupului GTS Central Europe, continuând să opereze independent în România.

Compania numără 120 de angajați. Principalii săi concurenți în domeniu la nivel național sunt RCS&RDS, UPC România, Digital Cable Systems, Sipstatus, Nextgen, conform portalului financiar Termene.ro.

loading...
Comenteaza