Telekom își ridică un data center la Cluj

Telekom își ridică un data center la Cluj
Operatorul de comunicații va instala trei mari centre de date în țară | Foto: Telekom

Clujul este unul dintre cele trei zone selectate de compania de comunicații Telekom România pentru un viitor centru de date.

„Avem o nevoie de procesare a tuturor date colectate de viteze mari. Dezvoltăm trei data center-uri la nivelul României, la București, Brașov și Cluj prin care putem veni în ajutorul administrațiilor.

Dacă acum patru ani toată lumea fugea de Cloud, era încă o reticență în ceea ce privește protejarea datelor și securitatea acestora, vedem din ce în ce mai multe administrații care optează pentru aceste soluții și ne bucură mult să vedem acest lucru”, a declarat Alexandru Nen, solutions architect la Telekom România.

El a relatat și despre alte proiecte avute în vedere de companie. „Noi promovăm o zonă a soluțiilor de creștere a locurilor de parcare, prin soluții modulare, automatizate la nivel de lifturi automate care îți pot parca mașina într-un timp redus. E important ca toate aceste construcții de locuri de parcare să ia și traficul în calcul. Putem construi locuri de parcare și să creăm o problemă de trafic”.

Planurile Telekom au fost dezvăluite în cadrul evenimentului Smart Future - România 2030, organizat de Start-up.ro, unde s-au dezbătut idei și planuri pentru viitorul României cu ajutorul tehnologiei, în cadrul a patru secțiuni: 5G, industrie, orașe inteligente, digitalizarea administrației și securitatea rețelelor.

Telekom Romania este o subsidiară a Deutsche Telekom. Compania, deținută inițial de statul român, aparține Organizației Elene de Telecomunicații, care deține 54,01% din acțiuni, al cărei acționar majoritar este Deutsche Telekom. 45,99% din acțiuni au rămas în posesia României. Principalele sale domenii de activitate sunt internetul și televiziunea IPTV. Concurenți principali sunt RCS & RDS, Vodafone, Orange.

loading...
Comenteaza